Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου στην Αεροπορική Μονάδα Διασποράς του Αεροπορικού Αποσπάσματος Ακτίου Αιτωλοακαρνανίας (πρώην 131 Σμηναρχία Μάχης), η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Χιοπολίτου, επ’ονόματι του οποίου τιμάται ο Ιερός Ναός της Μονάδος Διασποράς.

Το πρωί της εορτής τελέσθηκε η Ακολουθία του Όρθρου και στην συνέχεια η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμά.

Ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας όπου και ανήκει γεωγραφικά το αεροδρόμιο του Ακτίου εκπροσωπήθηκε από τον Αντιδήμαρχο Φραδελο Κωνσταντίνο

Ο Σεβασμιώτατος κ.Κοσμάς, στο κήρυγμά του μεταξύ άλλων είπε:

«Η σημερινή εορτή του Αγίου Γεωργίου του Χιοπολίτου, φέρει εμπρός μας την αγιότητά του και κάθε Άγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας. Οι Άγιοί μας, είναι οι φίλοι του Χριστού μας, τα γνήσια μέλη της Εκκλησίας μας, εκείνοι που έζησαν το Ιερό Ευαγγέλιο, που καθάρισαν τον εαυτό τους από τα πάθη και ενώθηκαν με τον Χριστό δια των Αγίων μυστηρίων.

Και εμείς ως Ορθόδοξοι χριστιανοί, οφείλουμε να φέρουμε μέσα μας τον Χριστό όπως και εκείνοι, για να κατακτήσουμε και εμείς την Αγιότητα. Μόνο έτσι θα ανορθωθεί και θα μεταμορφωθεί η κοινωνία μας…».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here