Θύελλα αντιδράσεων στις τοπικές κοινωνίες προκαλεί η απόφαση του Υπουργείου να δημιουργήσει δομή φιλοξενίας προσφύγων σε ιδιωτική έκταση στο Χανόπουλο Άρτας.

Εκεί θα μεταφερθούν 1.500 μετανάστες, γεγονός που βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετο τον Δήμαρχο Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννη, ο οποίος από τη πρώτη στιγμή με δηλώσεις του κάνει λόγο για ελλιπή σχεδιασμό και για ένα πολύ μεγάλο αριθμό προσφύγων που δεν μπορεί να διαχειριστεί ο Δήμος.

Ήδη έχει πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση των κατοίκων στη Τ.Κ Ρόκκα, τη Κυριακή, όπου η απόφαση ήταν ομόφωνα αρνητική για δυο λόγους. Ο πρώτος αφορά την πολύ κοντινή απόσταση (5 χλμ) που βρίσκεται η δομή φιλοξενίας προσφύγων στο στρατόπεδο «Πετροπουλάκη» του Δ. Ζηρού. Ο δεύτερος λόγος αφορά τις καιρικές συνθήκες στη διάρκεια του χειμώνα που δεν επιτρέπουν την αξιοπρεπή διαβίωση των φιλοξενούμενων προσφύγων.

Σημειώνονται πολύ χαμηλές θερμοκρασίες με παγετό ενώ σε περίπτωση βροχοπτώσεων προκαλούνται πλημμυρικά φαινόμενα στη περιοχή.

Σήμερα Δευτέρα για τις 6 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί γενική συνέλευση των κατοίκων στη Τ.Κ Καλαμιάς. Δύο ακόμη συνελεύσεις κατοίκων θα γίνουν στις Τ.Κ Καμπής και Χανόπουλου την Τρίτη 14 Ιανουαρίου στις 6.30 και στις 6 το απόγευμα αντίστοιχα.

Οι αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων θα υποβληθούν στο Δ.Σ Αρταίων το οποίο αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως μέσα στην εβδομάδα.

Πηγή:arta2day.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here