Αρχική ΑΓΡΟΤΙΚΑ Έντονοι διάλογοι Αραχωβίτη-Τσιχριτζή για την ελιά Καλαμών (video)

Έντονοι διάλογοι Αραχωβίτη-Τσιχριτζή για την ελιά Καλαμών (video)

Στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας βρέθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης , για να μιλήσει για τις προοπτικές της Νέας ΚΑΠ, σε μια εκδήλωση που οργανώθηκε από τηΝ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Πριν από την έναρξη της ομιλίας, ο Στ. Αραχωβίτης, συζήτησε με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Παναγιώτη Τσιχριτζή, παρουσία των βουλευτών Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ και μελών του κόμματος.

Όταν η συζήτηση πήγε στο μεγάλο θέμα του ΠΟΠ της ελιάς Καλαμών, οι τόνοι μεταξύ Π. Τσιχριτζή και του Υπουργού ελαφρώς… ανέβηκαν. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου στάθηκε επικριτικός απέναντι σε χειρισμούς του ΥΠΑΑΤ ως προς το συγκεκριμένο θέμα.

«Όταν θα πάμε στο εξωτερικό δε μπορούμε να συγκρίνουμε κύριε Υπουργέ την ελληνική ελιά με την ελιά καλαμών της Τουρκίας . Το να λέμε «variety» δεν είναι σωστό», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Τσιχριτζής , με τον Στ. Αραχωβίτη να εξηγεί πως «Variety όμως σημαίνει ποικιλία» και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου να επιμένει πως «εφόσον δεν είναι ΠΟΠ μπορεί να γίνει σύγχυση!» .

«Θέλετε να το συζητήσουμε εδώ», του είπε ο Υπουργός σε μια προσπάθεια να κλείσει την όλη συζήτηση, υποστηρίζοντας πως επί του θέματος «καλό είναι να γίνει συζήτηση αφού ληφθεί και η γνώμη των νομικών»: «Λύθηκε το πρόβλημα και μπορεί να γίνει εξαγωγή με την αναγραφή του ονόματος», είπε ο κ. Αραχωβίτης, με τον κ. Τσιχριτζή να επιμένει πως «το ΠΟΠ είναι ελιές Καλαμών, δεν είναι Καλαμάτα olives», με τον υπουργό να επιμένει πως τα πράγματα δεν είναι έτσι: «Η ονομασία είναι Kalamata Olive» επέμενε ο κ. Αραχωβίτης, με τη Μαρία Τριανταφύλλου εξ αριστερών του να συμφωνεί με τον Υπουργό, ο οποίος κατέληξε λέγοντας πως «τo θέμα έχει εξαντληθεί».

Οι τόνοι βέβαια έπεσαν στη συνέχεια, όταν ο πρόεδρος κ. Τσιχριτζής προσέφερε στον κ. Αραχωβίτη αναμνηστικό με το σήμα του Επιμελητηρίου .

agriniopress.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here