Αψηφώντας ζέστη, βροχή, αέρα και παγωνιά, οι δρομείς υπεραποστάσεων του Run Messinia διένυσαν 421 χιλιόμετρα τιμώντας τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση.

Ολοκληρώθηκε στις 11 Οκτωβρίου στην Μεσσηνία το «Run for Freedon» η ξεχωριστή έκδοση του Run Messinia (runmessinia.com), του υπερμαραθώνιου αγώνα δρόμου των 421 χιλιομέτρων που διοργανώθηκε ως φόρος τιμής στους ήρωες του 1821 που πρωτοστάτησαν στις μάχες που δόθηκαν στη μεσσηνιακή γη συμβάλλοντας στην απελευθέρωση της χώρας μας.

Διακόσια χρόνια μετά την έναρξη της ελληνικής επανάστασης, μια χούφτα δρομέων υπεραποστάσεων επιχείρησε να πραγματοποιήσει 10 συνολικά μαραθώνιους μέσα σε 10 συνεχόμενες ημέρες, διασχίζοντας ιστορικές πόλεις και χωριά της Μεσσηνίας, της Λακωνίας και της Αρκαδίας που σχετίζονται με την ελληνική επανάσταση, στα χνάρια ηρώων όπως ο Κολοκοτρώνης, ο Νικηταράς, ο Παπαφλέσσας και ο Μαυρομιχάλης.

Τελικά, δύο ήταν οι αθλητές που κατάφεραν να ολοκληρώσουν και τις 10 διαδρομές σε 10 συνεχόμενες ημέρες, οι δρομείς Κωνσταντίνος Dean Καρνάζης και Βασίλης Κουμανάκος, οι οποίοι με τη νίκη τους τίμησαν τους προγόνους τους αγωνιστές του 1821 οι οποίοι σε ένα κυριολεκτικό, εκείνα τα χρόνια, «run for freedom» διένυαν πεζή και υπό αντίξοες συνθήκες μεγάλες αποστάσεις για να πολεμήσουν για την ελευθερία.

«Το Run Messinia ήταν μια δύσκολη και επίπονη πρόκληση για όλους τους εμπλεκόμενους. Ωστόσο, ενωθήκαμε όλοι μαζί όπως ακριβώς οι πρόγονοί μας και βγήκαμε νικητές. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την εμπειρία και τη σημασία του επιτεύγματός μας», ανέφερε μετά τη νίκη του ο Ελληνοαμερικανός υπερμαραθωνοδρόμος Κωνσταντίνος Dean Καρνάζης.

Αντίστοιχα, ο Marathon des Sables Finisher (Sahara 250km) και αθλητής του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας Βασίλης Κουμανάκος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δέκα μέρες στον δρόμο. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να επεξεργαστώ τον χείμαρρο των εικόνων και των συναισθημάτων που ‘καταγράφηκαν’ στο μυαλό μου. Συμπληρώνοντας 418χλμ, 3χλμ δηλαδή πριν τον τελευταίο τερματισμό, δεν ήξερα αν θέλω να τελειώσει όλο αυτό».

To Run Messinia υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού με τη στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των δήμων Ανατολικής και Δυτικής Μάνης, Μεγαλόπολης, Μεσσήνης, Οιχαλίας, Πύλου-Νέστορος και Τριφυλίας.

πηγή : ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here