Μέχρι και… κότες πήραν από 89χρονη, ασκώντας της βία

Προφυλακιστέοι έχουν κριθεί έξι από τους οκτώ άνδρες Ρομά που κατηγορούνται ως μέλη συμμοριών που διέπραξαν ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις στην περιοχή του Αγρινίου, με λεία άνω των 110.000 ευρώ.

Για τις τρεις σπείρες έχει σχηματιστεί, θυμίζουμε, κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη ληστειών, διακεκριμένων κλοπών, ζωοκλοπής, κλοπών κατά συναυτουργία, απειλή, παράβαση του νόμου για τα όπλα, κατοχή ναρκωτικών και ασυρμάτου, καθώς και παράβαση του νόμου περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

Έως και την περασμένη εβδομάδα είχαν εξιχνιαστεί 39 περιπτώσεις κλοπών και δύο ληστείες. Οι δύο ληστείες σύμφωνα και με την αστυνομία ήταν σε βάρος δύο ηλικιωμένων γυναικών.

Συγκεκριμένα, μέλη της σπείρας έκλεψαν από 89χρονη στο Αγρίνιο ένα κινητό τηλέφωνο και οκτώ κότες ενώ από 83χρονη στη Μεγάλη Χώρα αφαίρεσαν μία βέρα, ένα κινητό τηλέφωνο και το ποσό των δέκα ευρώ.

11 νέες κλοπές από την σπείρα ρομά εξιχνιάστηκαν

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την διάρκεια της εβδομάδας εξιχνιάστηκαν έντεκα τουλάχιστον κλοπές, μεταξύ αυτών μία και σε βάρος αστυνομικού.

Κάτοικοι της περιοχής του Αγρινίου αλλά και από τα γύρω χωριά επικοινωνούν και στη συνέχεια πηγαίνουν στα γραφεία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου με σκοπό την αναγνώριση των κλοπιμαίων.

Μερικές από αυτές οφείλονται στο γεγονός πως πολίτες που είχαν πέσει θύματα κλοπών δεν είχαν προβεί στην σχετική δήλωση στην ασφάλεια και έτσι δεν είχαν “επίσημα” εξιχνιαστεί.

Μερικές από αυτές οφείλονται στο γεγονός πως πολίτες που είχαν πέσει θύματα κλοπών δεν είχαν προβεί στην σχετική δήλωση στην ασφάλεια και έτσι δεν είχαν “επίσημα” εξιχνιαστεί.

πηγή:agriniopress.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here