Νέα διάσταση λαμβάνει σήμερα η αντιπαράθεση για την αξιολόγηση στην εκπαίδευση, μεταξύ του υπουργείου Παιδείας και των εκπαιδευτικών της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, που αντιδρούν στο μέτρο και συμμετέχουν στην σημερινή 24ωρη απεργία.

Με 3ωρη στάση στην Αττική από τις 11:30 το πρωί συμμετέχει η ΑΔΕΔΥ, ώστε οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο.

Στο Αγρίνιο η Β’ ΕΛΜΕ με τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών, προχώρησαν σε απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Δημοκρατίας, με τους συνδικαλιστές να εκφράζουν ικανοποίηση για την συμμετοχή στην απεργία. Υπολογίζεται πως κυμάνθηκε στο 35% με 40% στην Δευτεροβάθμια και στο 50% στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Οι διοργανωτές χαρακτήρισαν την συγκέντρωση ως «την μεγαλύτερη της τελευταίας πενταετίας».

Στη συγκέντρωση μίλησαν το μέλος το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοσίων Σχολείου του Δήμου Αγρινίου, Γιώργος Αλεξόπουλος, ο πρόεδρος της Β’ ΕΛΜΕ, Γιώργος Κατσίφας, η γραμματέας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Αγρινίου-Θέρμου, Νίκη Ράπτη καθώς και η γενική γραμματέας του Συλλόγου, Μάρθα Σαράκη.

Οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν σε συγκεκριμένες διατάξεις του νόμου για την αξιολόγηση και κάνουν λόγο για αντιεκπαιδευτικές πολιτικές και προσπάθειες εκφοβισμού από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως όπως είναι γνωστό, κατέθεσε αγωγή κατά της απεργίας – αποχής των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση, η οποία και εκδικάστηκε την Παρασκευή. Η απόφαση ήταν υπέρ του υπουργείου και έκρινε παράνομη και καταχρηστική την απεργία της ΑΔΕΔΥ, η οποία και μετατράπηκε σε 3ωρη στάση.

πηγή:agriniopress.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here