Το ελληνικό τμήμα της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων γιορτάζει τα 40 χρόνια λειτουργίας του και διοργανώνει το ετήσιο δημοσιογραφικό συνέδριο στο Αγρίνιο, από τις 29 Νοεμβρίου έως και τις 2 Δεκεμβρίου, σε συνδιοργάνωση με την Ένωση Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων με έδρα την Αθήνα.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα  του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Ενόψει του Συνεδρίου, παραχωρήθηκε νωρίτερα σήμερα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Αγρινίου, από την Πρόεδρο του Ελληνικού Τμήματος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων  Σάγια Τσαουσίδου , το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων Κική Παππά και τον δήμαρχο Αγρινίου κ. Γ. Παπαναστασίου.

Ο  δήμαρχος Αγρινίου κ. Παπαναστασίου τόνισε πως πρόκειται για ένα συνέδριο που θα διαφημίσει την περιοχή στους πιο κατάλληλους ανθρώπους, δηλαδή τους Ευρωπαίους δημοσιογράφους: «Ευρωπαίοι δημοσιογράφοι θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενηθούν στην περιοχή μας, να τη γνωρίσουν, να θαυμάσουν τα μνημεία της και το φυσικό της κάλλος.

Η ένταξη στον τουριστικό χάρτη της χώρας αλλά και της Ευρώπης εν συνεχεία είναι προτεραιότητά μας, θέλουμε να προβάλλουμε τη νέα ταυτότητα της πόλης», ανέφερε,εκφράζοντας τη χαρά του για τον νεοεκλεγέντα Έλληνα δήμαρχο του κέντρου των Βρυξελλών που συμμετέχει στη διοργάνωση.

Ο δήμαρχος Αγρινίου ευχαρίστησε την Ένωση Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων, το Ελληνικό τμήμα της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και τους συνεργάτες του για τη βοήθεια στην υλοποίηση του όλου εγχειρήματος.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η κα Σάγια Τσαουσίδου, που ευχαρίστησε με τη σειρά της τον σύλλογο Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων που επέμειναν να είναι η Αιτωλοακαρνανία ως ιδανικό μέρος για το συνέδριο.

Η ίδια μίλησε για την ιστορία της  Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων από την ίδρυσή της έως σήμερα, τους σκοπούς της και τον τρόπο λειτουργίας της:

Κάθε χρόνο συναντιόμαστε και συζητάμε διάφορα σημαντικά θέματα με τους συναδέλφους και φέτος μάλιστα είναι και χρονιά αρχαιρεσιών.

Ασχολούμαστε με την προβολή των ευρωπαϊκών θεμάτων και το γεγονός ότι κάθε χρόνο πηγαίνουμε και σε άλλη χώρα μας βοηθά να ανταλλάσσουμε απόψεις περί ελευθερίας του Τύπου να συζητάμε για θέματα που έρχονται στην επικαιρότητα ,όπως τα fake news.

Φέτος στο πολιτικό μας τραπέζι, λόγω του ότι οι ευρωσκεπτικιστές αυξάνονται, δώσαμε τον τίτλο «μπορεί η Ευρώπη να παραμείνει δημοκρατική»;

Στη συνέχεια μίλησε για τα θέματα που θα συζητηθούν στο συνέδριο αλλά και για το πώς έγινε η επιλογή των ομιλητών.

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αγκάλισε το συνέδριο και ήθελε να είναι εδώ αλλά λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν τα κατάφερε», σημείωσε, τονίζοντας πως σκοπός του συνεδρίου είναι : «Να μπει η Αιτωλοακαρνανία στον πολιτιστικό χάρτη της Ευρώπης».

Ευχαρίστησε τέλος, τον Δήμο Αγρινίου για τη συμβολή του στο όλο εγχείρημα, την Περιφέρεια, την ΠΕΔ και  επιχειρηματίες της περιοχής που υποστήριξαν τη διοργάνωση.

Η εκπρόσωπος του Συνδέσμου Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων κα Κική Παπά, μίλησε για τα ιδιαίτερα προϊόντα της Αιτωλοακαρνανίας, τις ιαματικές τις πηγές, την ιστορία της, τα κάστρα και όλα αυτά που θα πρέπει να αναδειχθούν και να προσελκύσουν τουρίστες τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. «Αυτά θέλουμε να γνωρίσουν και οι Ευρωπαίοι δημοσιογράφοι που φιλοξενούμε αυτές τις ημέρες.

Ο νομός μας έχει ιστορία, φυσικό κάλος, γαστρονομία, έξυπνους επιχειρηματίες, προϊόντα, όλα αυτά θέλουμε να αναδειχθούν», τόνισε.

Πηγη agriniopress.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here