Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Αδήλωτα τετραγωνικά: Ανοίγει και πάλι η πλατφόρμα στο taxisnet για τις δηλώσεις...

Αδήλωτα τετραγωνικά: Ανοίγει και πάλι η πλατφόρμα στο taxisnet για τις δηλώσεις με κούρεμα στα πρόστιμα

εύτερη ευκαιρία στους ιδιοκτήτες να αποκαλύψουν τα πραγματικά στοιχεία των ακινήτων τους δίνει η κυβέρνηση, καθώς με σχετική τροπολογία αποφασίζεται η επαναλειτουργία της πλατφόρμας υποβολής δηλώσεων των πραγματικών επιφανειών των ακινήτων.

Η απόφαση πάρθηκε με γνώμονα το μεγάλο ενδιαφέρον που υπήρξε κατά την πρώτη περίοδο λειτουργίας της πλατφόρμας, αλλά και τον αρκετά μεγάλο αριθμό ιδιοκτητών οι οποίοι ακόμα δεν έχουν αποκαλύψει τα πραγματικά τετραγωνικά των ακινήτων τους κατά την πρώτη φάση.

Η πλατφόρμα αναμένεται να ενεργοποιηθεί τις επόμενες ημέρες και θα παραμείνει ανοιχτή έως το τέλος του χρόνου. Η δήλωση των πραγματικών επιφανειών θα είναι «καθαρή» από χρεώσεις και προσαυξήσεις, ωστόσο όσοι αξιοποιήσουν τη δεύτερη ευκαιρία θα πληρώσουν ένα μικρό πρόστιμο σε σχέση με όσους έκαναν χρήση της εφαρμογής κατά την πρώτη περίοδο. Η επιβάρυνση βέβαια θα είναι πολύ χαμηλότερη σε σχέση με τα πρόστιμα τα οποία έφταναν το 60% Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα και η δεύτερη ευκαιρία θα προβλέπει σημαντικό κούρεμα των επιβαρύνσεων ώστε οι ιδιοκτήτες να πληρώνουν το 20% του αρχικού προστίμου

Το ενδιαφέρον κατά τη πρώτη φάση ήταν ιδιαίτερα μεγάλο, ωστόσο αρκετοί είναι ακόμα οι ιδιοκτήτες οι οποίοι δεν αξιοποίησαν την ευκαιρία και ειδικά για ακίνητα στην περιφέρεια.

Όπως και κατά τη πρώτη φάση της διαδικασίας, καθε ενδιαφερόμενος ιδιοκτήτης ακινήτου, θα μπορεί με τους κωδικούς του TAXISNET να εισέρχεται στη διαδικτυακή εφαρμογή της ΚΕΔΕ, στην οποία θα εμφανίζονται τα στοιχεία κάθε ακινήτου του, που είναι καταχωρημένα στο Ε9, και στη βάση χρέωσης δημοτικών τελών του ΔΕΔΔΗΕ, συσχετισμένα με τον αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος του ακινήτου, εφόσον υπάρχει.

Μέσω της εφαρμογής αυτής θα μπορεί να δηλώσει υπεύθυνα στον οικείο Δήμο, συμπληρωματικά ή και αρχικά, το πραγματικό σημερινό εμβαδόν κάθε ιδιοκτησίας του που ηλεκτροδοτείται ή και που δεν ηλεκτροδοτείται, ή και δεν ηλεκτροδοτήθηκε ποτέ, τακτοποιημένο ή μη, το οποίο θα πρέπει να συμπίπτει με το εμβαδόν που είναι δηλωμένο στο Ε9, αλλά και τυχόν αλλαγή της χρήσης της ιδιοκτησίας σε άλλη από αυτή που ήταν δηλωμένη στο Δήμο.

Πηγή : dikaiologitika.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here