δώ και περίπου δύο μήνες έχουν υπάρξει αρκετά δημοσιεύματα μέσα από τις στήλες του οικονομικού Τύπου των Αθηνών αναφορικά με την πώληση του λιμανιού στο Πλατυγιάλι του Αστακού από τις ιδιοκτήτριες τράπεζες σε κοινοπραξία εταιρειών και φυσικών προσώπων με σκοπό την αξιοποίησή του στον τομέα του mega yachting.

To deal από κάποιους θεωρείται «κλεισμένο», ωστόσο ίσως είναι πολύ νωρίς για τέτοιους χαρακτηρισμούς. Εξάλλου, νεότερες πληροφορίες στον οικονομικό Τύπο μιλούν για “σφήνα” στο κατά τα άλλα “κλεισμένο” deal…

Χαρακτηριστική είναι η αναφορά της στήλης business talk του moneyreview.gr:
Καταρχήν συμφωνία για την εξαγορά του λιμένα του Αστακού από τις Alpha Bank (70%) και Πειραιώς (30%) φέρεται να έχει πετύχει επενδυτικό σχήμα που απαρτίζεται από μεγαλοστελέχη της κατασκευαστικής Αρχιρόδον (και όχι την ίδια) και κάποιους άραβες επενδυτές.
Παραμένει άγνωστο επί του παρόντος το business plan τους αλλά θυμίζουμε ότι στο παρελθόν το κράτος του Κατάρ είχε ενδιαφερθεί για την ανάπτυξη τερματικού σταθμού αποθήκευσης φυσικού αερίου. Το deal θέλει ακόμα δουλειά, λένε οι πιο πληροφορημένοι. Και κάποιοι άλλοι (επίσης πληροφορημένοι) κάνουν λόγο για ισραηλινή σφήνα.

πηγή : Εφημερίδα Συνείδηση/ sinidisi.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here