Η δυνατή βροχή και οι θυελλώδεις άνεμοι που ξεκίνησαν χθες τα μεσάνυχτα στον Αστακό και συνέχισαν μέχρι τα ξημερώματα, άφησαν πίσω τους πολλές καταστροφές και πλημμύρες.

Η θάλασσα στον κόλπο του Αστακού έγινε… καφέ, δρόμοι, καταστήματα και σπίτια πλημμύρισαν, τραπεζοκαθίσματα και πινακίδες των παραλιακών καταστημάτων παρασύρθηκαν ενώ σημειώθηκαν και πτώσεις δένδρων.

Δείτε φωτογραφίες του astakos-news.gr:

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Γιάννη Τριανταφυλλάκη «η απόκριση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ξηρομέρου ήταν ικανοποιητική. Αποκαταστήσαμε την βατότητα σε κεντρικούς οδικούς άξονες και με την συνδρομή της Πυροσβεστικής αντλήθηκαν όμβρια ύδατα όπου κρίθηκε απαραίτητο».

Αναφέρει πως «με δεδομένη την τρωτότητα και την ευαλωτότητα της περιοχής είχαν προηγηθεί καθαρισμοί ρεμάτων (με μέριμνα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας) ,αντιπλημμυρικών τάφρων ,φρεατίων και τεχνικών έργων.

Τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστούν οι προσπάθειες αποκατάστασης των προβλημάτων ,καθώς και η καταγραφή σε δημοτικές και ιδιωτικές εγκαταστάσεις . Άμεσα ενημερώθηκε και ο ΕΛΓΑ και θα ξεκινήσουν διαδικασίες αναγγελίας ζημιών αρμοδίως».

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Υπαλλήλους του Δήμου που όλες αυτές τις ημέρες ήταν σε ετοιμότητα , τους αιρετούς που όλη μέρα βρέθηκαν δίπλα στο κόσμο και τα προβλήματα, την Πυροσβεστική και την Αστυνομία, καθώς επίσης και την ΔΕΗ με τον ακούραστο φίλο Ταξιάρχη Σόμπολο», καταλήγει.

πηγή: agriniopress.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here