Συναντήσεις επί… συναντήσεων χθες στην Αμφιλοχία με τα αυτοδιοικητικά να βρίσκονται στο επίκεντρο και την ενδεχόμενη συνένωση παρατάξεων του Δήμου Αμφιλοχίας τελικά να μη προχωρά, λόγω αντιδράσεων, κατά κύριο λόγο, μη εκλεγμένων μελών.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του karvasaras.gr που είχαν δημοσιευθεί πριν από περίπου μία εβδομάδα, είχαν γίνει κάποιες πρώτες συναντήσεις και ήταν προγραμματισμένη, μία ακόμη συνάντηση, μετά από την οποία ενδεχομένως να υπήρχαν ανακοινώσεις.

Τελικά αυτή η συνάντηση εκπροσώπων των δύο παρατάξεων οι οποίες πριν από έναν περίπου χρόνο υπέγραψαν πλαίσιο Προγραμματικής Συνεργασίας και τις τελευταίες ημέρες βρίσκονταν σε συζητήσεις για ενδεχόμενη συνένωση, έγινε χθες.

Σύμφωνα λοιπόν με τις ίδιες πληροφορίες, αντιδράσεις, κυρίως, από μη εκλεγμένα μέλη της μίας εκ των δύο παρατάξεων, φαίνεται πως είναι ο λόγος που αναφέρθηκε στη συνάντηση χθες στην Αμφιλοχία μεταξύ των εκπροσώπων των δύο παρατάξεων, ως η κύρια αιτία της απόφασης να μην προχωρήσει η συνένωση.

Πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι ένας ακόμη ανασταλτικός παράγοντας στο να προχωρήσει η συνένωση ήταν η πρόθεση της τρίτης δημοτικής παράταξης που υπέγραψε το εν λόγω πλαίσιο Προγραμματικής Συνεργασίας, να αποχωρήσει από τη συμμαχία, αν οι άλλες δύο παρατάξεις συνενωνόντουσαν.

Σημειώνεται πάντως ότι αυτή η εξέλιξη σημαίνει πως, παρά τη μη συνένωση, η κοινή πλεύσω των δύο παρατάξεων θα συνεχιστεί. Άλλωστε οι απόψεις των δύο παρατάξεων φαίνεται πως συμπίπτουν σε πολλά θέματα.

Παρατίθεται το πλαίσιο Προγραμματικής Συνεργασίας των τριών Δημοτικών Παρατάξεων στο Δήμο Αμφιλοχίας όπως αυτό είχε κοινοποιηθεί στον Τοπικό Τύπο πριν από περίπου ένα χρόνο. Λίγες ημέρες δηλαδή μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019:

  1. «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Κατσούλα
  2. «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» με επικεφαλής τον κ. Μάρκο Βασίλα
  3. «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΒΑΛΤΙΝΩΝ» με επικεφαλής την κ. Σοφία Ανδρίκουλα

Η έναρξη της νέας θητείας στην τοπική αυτοδιοίκηση λαμβάνει χώρα υπό τις νέες συνθήκες που ορίζει ο νόμος της απλής αναλογικής (Ν. 4555/2018). Στο Δήμο Αμφιλοχίας, και βάσει των αποτελεσμάτων της εκλογικής διαδικασίας της 26ης Μαΐου, εξελέγησαν 27 δημοτικοί σύμβουλοι προερχόμενοι από 5 δημοτικές παρατάξεις, οι περισσότερες που έχουν υπάρξει ποτέ στην ιστορία του Δήμου.

Οι αλλαγές που επέφερε ο Ν. 4623/2019 διευκόλυναν το Δήμαρχο στην διοίκηση του Δήμου. Παρόλα αυτά πεποίθησή μας είναι ότι τα προβλήματα, που καλείται να αντιμετωπίσει ο Δήμος είναι σύνθετα και διαχρονικά και θα αντιμετωπιστούν καλύτερα με την συνεργασία των τριών παρατάξεών μας.

Με την ενέργειά μας αυτή θεωρούμε ότι ανταποκρινόμαστε, αφενός στις επιτακτικές ανάγκες του Δήμου και αφετέρου στη βούληση της κοινωνίας για συνεργασία μεταξύ αυτών των παρατάξεων. Προφανώς, στο πλαίσιο της σωστής λειτουργίας κάθε δημοτικής αρχής, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η σωστή θεσμική λειτουργία όλων των δημοτικών συμβούλων, μέρος των οποίων θα πρέπει να ελέγχει από τη θέση της αντιπολίτευσης τους ασκούντες διοίκηση.

Ξεκινάμε, λοιπόν, μία συνεργασία σε καθαρά αυτοδιοικητική βάση. Η κάθε παράταξη διατηρεί την ανεξαρτησία της. Σε κάθε περίπτωση, όμως, η συνεργασία αυτή μπορεί να αρθεί αν προκύψουν προβλήματα ή ασυμφωνίες με ανάλογη ανακοίνωση – ενημέρωση.

Με βάση την πρόταση του Δημάρχου Γεωργίου Κατσούλα, συζητήσαμε και συνδιαμορφώσαμε συμφωνία και ξεκινάει έτσι μια νέα θητεία που συνιστά για το Δήμο Αμφιλοχίας μία πρωτόγνωρη κατάσταση, καθώς η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου σχηματίζεται από τη προγραμματική συμφωνία για τη συνεργασία τριών παρατάξεων. Αυτή η πλειοψηφία συνιστά από μόνη της μια πολύ σημαντική δημοκρατική κατάκτηση.

Φιλοδοξούμε και δεσμευόμαστε απέναντι στους πολίτες, με κύριο γνώμονα τον σεβασμό απέναντι στους ψηφοφόρους μας, πως μέσα από τη συνεργασία θα μπορέσουμε να λύσουμε προβλήματα της καθημερινότητας, αλλά θα σχεδιάσουμε τις αναγκαίες παρεμβάσεις και για το αναπτυξιακό μέλλον του δήμου μας. Θέλουμε και μπορούμε να συμβάλουμε στην βελτίωση της λειτουργίας της αυτοδιοίκησης με προτάσεις και πρωτοβουλίες που θα ξεπερνούν τα στενά πλαίσια του Δήμου Αμφιλοχίας.

Η συνεργασία μας αυτή στηρίζεται σε αρχές, τις οποίες πρέπει να ανακτήσουμε ως δήμος, αλλά και σε αξίες που πρέπει να αναδείξουμε ως κοινωνία.

Μας ενώνει η ομόφωνη απόφασή μας:

• Για τη διαφάνεια και τη χρηστή Διοίκηση
• Για την ορθολογική οργάνωση και αποτελεσματική λειτουργία των Υπηρεσιών του Δήμου και των εποπτευόμενων φορέων του
• Για τη στενή συνεργασία με τα συμβούλια των κοινοτήτων
• Για τη διαβούλευση με τα θεσμοθετημένα όργανα και τους συλλόγους του δήμου.
• Για την πλήρη ενημέρωση των δημοτών σχετικά με τα θέματα του Δήμου και τις προτεινόμενες λύσεις

Ο ορισμός των στελεχών που θα αναλάβουν την υλοποίηση του έργου ανά τομέα είναι ευθύνη της κάθε παράταξης. Η συνεργασία των τριών παρατάξεων στηρίζεται στην ειλικρίνεια, τη νομιμότητα, τη διαφάνεια και την προτεραιότητα, που δίνουμε για την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και του δημοσίου χρήματος χωρίς καμία έκπτωση.

Σ’ αυτή μας την προσπάθεια θέλουμε και το δημότη ενεργό!

Ο Δήμος Αμφιλοχίας μας χρειάζεται όλους και ενωμένους για τους κοινούς στόχους!

Γ. ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ
Μ. ΒΑΣΙΛΑΣ
Σ. ΑΝΔΡΙΚΟΥΛΑ

Επίσης παρατίθενται οι έδρες των εκλεγμένων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αμφιλοχίας μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019:

«Ενωτική Πρωτοβουλία» Απόστολος Κοιμήσης (9 έδρες)

ΔΕ Αμφιλοχίας (5 έδρες)

Κοπίδης Κωνσταντίνος 1288
Παπούλιας Γρηγόριος 947
Χούτας Νικόλαος 829
Μπακαμήτσος Δημήτριος 512
Αγγέλης Θεόδωρος 468

ΔΕ Ινάχου (3 έδρες)

Κακαρούνας Αθανάσιος 602
Λαμπράκη Φρειδερίκη 552
Κόπανος Χαράλαμπος 547

ΔΕ Μενιδίου (1 έδρα)

Αλπός Γεώργιος 627

«Αναπτυξιακή Προοπτική» Γιώργος Κατσούλας (8 έδρες)

ΔΕ Αμφιλοχίας (5 έδρες)

Νίκας Νικόλαος 610
Λιάπης Γεώργιος 590
Κατσαντάς Λεωνίδας 535
Ντρούτση Ζωή 511
Διγώνης Κωνσταντίνος 474

ΔΕ Ινάχου (3 έδρες)

Ροΐδης Γεώργιος 516
Μπεχλιούλης Νικόλαος 515
Κουσιορής Χριστόφορος 499

«Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση» Μάρκος Βασίλας (5 έδρες)

ΔΕ Αμφιλοχίας (3 έδρες)

Τσόγκας Γεώργιος 513
Τσούκας Ευάγγελος 500

ΔΕ Ινάχου (1 έδρα)

Ρεγκούτας Ανδρέας 404

ΔΕ Μενιδίου (1 έδρα)

Μαλτέζος Χρήστος 285

«Ανεξάρτητη Κίνηση Βαλτινών» Σοφία Ανδρίκουλα (4 έδρες)

ΔΕ Αμφιλοχίας (2 έδρες)

Χαρδαλιά Λαμπρινή 455

ΔΕ Ινάχου (1 έδρα)

Ριζογιάννης Κωνσταντίνος 382

ΔΕ Μενιδίου (1 έδρα)

Κατσούλης Μάρκος

«Λαϊκή Συσπείρωση»

Ηλίας Μάλλιος (1 έδρα)

πηγη:karvasaras.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here