Συνάντηση με τον Πρόεδρο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Πολυτέκνων Αγρινίου και Περιχώρων είχε ο Υποψήφιος Βουλευτής και Σύμβουλος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Φεύγας.

Με αφορμή την συνάντηση ο κ. Φεύγας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η συζήτηση που είχα στο Σύλλογο ΠολυτέκνωνΑγρινίου και Περιχώρων ήταν και ουσιαστική και βαθιάελπιδοφόρα, καθώς είδα στα μάτια τους βαθιά πίστη, αλλά

και αγάπη για την οικογένεια και την πατρίδα. Από τηνπλευρά μας είναι χρέος,

και το έχει διατυπώσει επανειλημμένα ο Πρόεδρος μας Κυριάκος Μητσοτάκης

ότι πρέπει να στηρίξουμε την ελληνική οικογένεια και περισσότερο τις πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες. Η στήριξη της ελληνικής οικογένειας αποτελεί σήμερα όροεθνικής επιβίωσης.

Εάν συνεχίσουμε σε αυτήν την πορεία, ο πληθυσμός τηςΕλλάδας το 2050 θα είναι περίπου 7.500.000. Και αυτόείναι κάτι το οποίο δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε για λόγους, πρωτίστως, εθνικούς. Σήμερα γεννιούνται κατάμέσο όρο 1,4 παιδιά ανά γυναίκα στην Ελλάδα, όταν χρειαζόμαστε περίπου 2,1 παιδιά για να κρατήσουμε τονπληθυσμό μας σταθερό.

Για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος,αλλά και τη στήριξη των μεγάλων οικογενειών, η Νέα Δημοκρατία έχει εξαγγείλει και δεσμευτεί για τηνυλοποίηση συγκεκριμένων πολιτικών όπως:

Η βοήθεια 2.000 ευρώ στις νέες οικογένειες για κάθενέο παιδί που θα γεννιέται στην Ελλάδα.
Όλα τα βρεφικά είδη και τα είδη πρώτης ανάγκηςτων νέων μητέρων θα υπαχθούν στον χαμηλόσυντελεστή ΦΠΑ.
Το αφορολόγητο όριο για κάθε παιδί θα προσαυξάνεται στις οικογένειές τους κατά 1.000 ευρώ.
Θα θεσμοθετήσει για τις νέες μητέρες τη δυνατότητα να επιλέγουν εκείνες το χρόνο για την άδεια εγκυμοσύνης και λοχείας.
Θα καθιερώσει (για πρώτη φορά στην Ελλάδα) τοπρόγραμμα «Βοήθεια στην εργαζόμενη μητέρα». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα με το οποίο θα πιστοποιούνται εξειδικευμένες γυναίκες και θα αναλαμβάνουν εκείνες την φύλαξη παιδιώνπροσχολικής ηλικίας, όπως συμβαίνει σε πολλέςχώρες του εξωτερικού για να διευκολύνονται οιεργαζόμενες νέες μητέρες.
Κάθε οικογένεια που το παιδί της δεν βρίσκει θέσησε δημοτικό παιδικό σταθμό, θα λαμβάνει ενίσχυση180 ευρώ το μήνα για δέκα μήνες το χρόνο, προκειμένου να επιλέγει εκείνη το βρεφονηπιακόσταθμό της επιλογής της.

Τέλος, αυτονόητη είναι η στήριξή μας στιςπολύτεκνες οικογένειες. Τα επιδόματα που έκοψε ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα επαναφέρουμε στο ακέραιο, ενώ θα υπάρξουν και νέα μέτρα στήριξης όπως εκπτώσειςστα τέλη κυκλοφορίας και επανεξέταση τωντεκμηρίων, έως την ενηλικίωση των τέκνων και η αύξηση του αφορολογήτου για την αγορά πρώτηςκατοικίας.

Με αυτές και με πολλές σχετικές παρεμβάσεις μας, προσβλέπουμε πολύ σύντομα η δημιουργία οικογένειας να μην αντιμετωπίζεται πια από τους νέους με δισταγμό, αλλά ως αυτό που είναι στην πραγματικότητα: η σημαντικότερη χαρά τη ζωής.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here