Ιδρύεται Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο Μεσολόγγι. Η σχετική απόφαση, που υπογράφεται για το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων από τον αρμόδιο υφυπουργό Δημήτρη Μπαξεβανάκη και για το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης από τον αναπληρωτή υπουργό Αλέξανδρο Χαρίτση, δόθηκε νωρίτερα στη δημοσιότητα και προβλέπει την ίδρυση Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας σε τρεις ακόμη πόλεις της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Ι.Π. Μεσολογγίου.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από πέρσι οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Τριανταφύλλου και Γιώργος Βαρεμένος, μαζί με τον συντονιστή της αρμόδιας Επιτροπής Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου, Τριαντάφυλλο Μηταφίδη, είχαν φέρει το αίτημα αυτό στη Βουλή αναπτύσσοντας με ερώτησή τους τη σημασία που έχουν τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας ως καινοτόμα σχολεία ενηλίκων, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση και που έχουν τώρα την ευκαιρία να το κάνουν, να επανενταχθούν στην εκπαιδευτική διαδικασία και να αποκτήσουν εφόδια για την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Στον νομό Αιτωλοακαρνανίας, τον μεγαλύτερο σε έκταση νομό της χώρας, λειτουργεί από το 2003 ένα Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, στο Αγρίνιο. «Η ανάγκη για την ίδρυση ενός ακόμη, στο Μεσολόγγι», τόνιζε η ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, «είναι επιτακτική, ιδιαίτερα στην παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία που αποτελεί αιτία αύξησης της μαθητικής διαρροής».

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Για το κλείσιμο του 2ου σχολείου Βονιτσας ήταν δύσκολο να ασχολειθειτε για να μην το κλείσουν? Αυτά τα παιδιά μας γιατί δεν τα υπολογισατε? Μαύρο θα το φάτε στη Βόνιτσα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here