Θα ξεκινήσουμε τη σύντομη πτήση μας από το λιμανάκι της Λυγιάς στη Λευκάδα, με στόχο το Κάστρο του Αγίου Γεωργίου Πλαγιάς του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας απέναντι!

Πλησιάζοντας το λόφο που διακρίνεται εύκολα από τη Λυγιά και μας κέντρισε το ενδιαφέρον, θα ανακαλύψουμε από ψηλά ένα κομμάτι της άγνωστης ακαρνανικής ακτής, με πανέμορφες ερημικές παραλίες, αμμώδη νησάκια, ένα ναυάγιο και φυσικά το Κάστρο του 1806.

Το κάστρο αυτό χτίστηκε ταυτόχρονα με το γειτονικό Κάστρο του Γρίβα πολύ κοντά στην πόλη της Λευκάδας, πάλι στην Ακαρνανική ακτή του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας.

Το Κάστρο του Αγίου Γεωργίου αποτελείται από έναν υψηλό οχυρωματικό περίβολο πλάτους 2,5-3μ, ο οποίος περικλείει μια αυλή. Έχει ασυνήθιστο ρομβοειδές σχήμα και ενισχύεται στις 4 γωνίες με ισχυρούς προμαχώνες, από τους οποίους οι τρεις είναι κυκλικοί και ο ένας πολυγωνικός. Η εσωτερική αυλή έχει μέγιστο μήκος 150μ και μέγιστο πλάτος 75μ.

Απέχει περίπου 1 χιλιόμετρο από τον οικισμό της Πλαγιάς και δείχνει ιδιαίτερα εντυπωσιακό από μακριά. Τα εξωτερικά του τείχη διατηρούνται σε αρκετά καλή κατάσταση. αντίθετα το εσωτερικό του φαίνεται να έχει υποστεί αρκετές φθορές.

πηγή:lefkadatoday

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here