Ο  σκηνοθέτης και ηθοποιός Γιώργος Παυλιδάκης ανακοινώνει τη δημιουργία θεατρικής ομάδας στη Βόνιτσα και προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο να παραβρεθεί στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Νοεμβρίου στις 20:00 στο πολιτιστικό κέντρο ΛΑΙΣ στην Βόνιτσα  

Φυσικά δεν γίνεται να παραλείψουμε την καταληκτική και σημαντική συνεισφορά στην δημιουργία θεατρικής ομάδας  της συμπολίτισσας μας από το Μοναστηράκι του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας Στέλλας Προδρομίτη.

Η Στέλλα είναι αυτή που διατηρεί ερασιτεχνική παιδική θεατρική ομάδα στο Μοναστηράκι και που οραματίστηκε θεατρική ομάδα στην Βονιτσα στο Πολιτιστικό Κέντρο ΛΑΙΣ 

Ο Γιώργος Παυλοδάκης  αναφέρει  χαρακτηριστικά:

Από την εμπειρία μου ως δάσκαλος, ηθοποιός και σκηνοθέτης του Θεάτρου, πιστεύω πως η δημιουργία θεατρικών σχημάτων, ομάδων και εργαστηρίων θεάτρου στην περιφέρεια είναι μείζονος σημασίας.

Το θέατρο είναι ικανό να ενεργοποιήσει ζωτικές ανάγκες του ανθρώπου και να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής του. Μέσα από τη θεατρική διαδικασία, αποκτούμε αυτογνωσία, κοινωνική συναίσθηση και προσωπική ολοκλήρωση.

Η θεατρική τέχνη απελευθερώνει το νου και το σώμα, ενισχύει την αυτοπεποίθηση και την κοινωνικότητα, και προάγει την συνεργασία

Μέσα από τη διδασκαλία της θεατρικής τέχνης και τις εν γένει απαιτήσεις της σε επίπεδο πειθαρχίας και συγκέντρωσης, ο ηθοποιός αναπτύσσει τις επικοινωνιακές του δεξιότητες, βρίσκει διέξοδο στη δημιουργικότητά του και ανακουφίζεται από τις πιέσεις της καθημερινότητας – με οφέλη για την ψυχική του υγεία.

Η δημιουργία θεατρικής ομάδας στη Βόνιτσα πρέπει να έχει ως σκοπούς, την ανάπτυξη, καλλιέργεια, προβολή και διάδοση της τέχνης του θεάτρου.

Την προσέλκυση όλων εκείνων που ενδιαφέρονται για το θέατρο και την τέχνη γενικότερα.

Την παραγωγή έργου καλλιτεχνικού με τη συμμετοχή ανθρώπων που έχουν σχέση με την Βόνιτσα και την ευρύτερη περιοχή.

Τη συνεργασία με άλλους Συλλόγους, φορείς, ομάδες ή άτομα που επιδιώκουν παρεμφερείς σκοπούς.

Την ευαισθητοποίηση του κοινού στα θέματα τέχνης, τη θεωρητική κατάρτιση των μελών της, καθώς και τη διαρκή αναζήτηση τρόπων έκφρασης γύρω από τη θεατρική πράξη.

Τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών της μέσα σε ατμόσφαιρα φιλική, δημιουργική, ανθρώπινη.

Τη στήριξη κάθε είδους καλλιτεχνικής έκφρασης

Θα χαρώ να σας δω την ερχόμενη Τρίτη να τα πούμε από κοντά μέχρι τότε μπορείτε να επικοινωνήσετε, μεσώ messenger, μαζί μου ή με τους συνδιοργανωτές της εκδήλωσης.

Καλή αντάμωση
Γιώργος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here