Η Πρέβεζα γιόρτασε για ακόμα μία χρονιά την σαρδέλα της με πολύ κέφι, τραγούδι και χορό. Η «Γιορτή της Σαρδέλας» θεωρείται – όχι άδικα – το μεγαλύτερο παραδοσιακό πανηγύρι της ευρύτερης περιοχής και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος προσέλκυσε χιλιάδες κόσμου στο λιμάνι της πόλης.

Ντόπιοι και επισκέπτες ανταποκρίθηκαν και φέτος στο κάλεσμα του Δήμου Πρέβεζας και τίμησαν τη τοπική παράδοση που μετρά περισσότερα από 40 χρόνια ζωής και αναδεικνύει τους δεσμούς της πόλης με την θάλασσα και την αλιεία.

Με την σημαντικότατη βοήθεια των υπαλλήλων του Δήμου Πρέβεζας, οι οποίοι κάθε χρόνο δίνουν κυριολεκτικά την ψυχή τους για τη μεγαλύτερη γιορτή της πόλης, η σαρδέλα του Αμβρακικού μπήκε στα κάρβουνα, η Πρεβεζάνικη ντομάτα κόπηκε και σερβιρίστηκε στο κόσμο ,που περίμενε με υπομονή να γευτεί το ψάρι που αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια το σήμα κατατεθέν της πόλης.

Την βραδιά άνοιξαν τα χορευτικά «Εν Αθήναις Σεριφίων», «Εύξεινος Λέσχη Επισκοπής Νάουσας» , «Χορευτικό Χαλάστρας»,»Χορευτικός Όμιλος Πρέβεζα» και το χορευτικό του Δήμου Πρέβεζας, ενώ πλαισιώθηκε μουσικά από τους Αποστόλη Βαγγελάκη, Γιώργο Καψάλη, Σταυρούλα Δαλιάνη, Γιώργο Μαρινάκη , Δάμωνα Ρουτσάκο και Αποστόλη Σόφη.

Γράφει η Ανδριάνα Σολδάτου Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΕΔ (Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων). Αρχισυντάκτρια του mypreveza.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here