Την υποστήριξη του στην συμφωνία των Πρεσπών και σε κάθε άλλη πρωτοβουλία που κατατείνει στην διευθέτηση διαφορών στη περιοχή εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης κατά την συνάντηση που είχε με τον Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Γιώργο Βαρεμένο, ο οποίος εκπροσωπεί την Βουλή των Ελλήνων στις εκδηλώσεις για την μαύρη επέτειο της εισβολής του 1974.

Στην διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το θέμα της αναμενόμενης άφιξης την Δευτέρα της εκπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, με σκοπό την διερεύνηση της δυνατότητας επανέναρξης των συνομιλιών, την στιγμή που οι δηλώσεις από την άλλη πλευρά δεν συντελούν στην δημιουργία ενός κλίματος αισιοδοξίας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Βαρεμένος υπογράμμισε ότι ο Κυπριακός λαός στο σύνολο του δικαιούται αυτό που είναι αυτονόητο για τις άλλες χώρες, να ζήσει δηλαδή σε ένα κανονικό κράτος. Προϋπόθεση για αυτό, είπε, είναι η Τουρκία να μην επιδεικνύει συμπεριφορά κράτους ταραξία και να επιδείξει σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και στην διεθνή έννομη τάξη.

Από την δική μας πλευρά, πρόσθεσε, η προσήλωση μας στο διεθνές δίκαιο δεν αποτελεί ένδειξη αδυναμίας, αλλά αυτοπεποίθησης και πίστης στις ίδιες μας τις δυνάμεις, που κατατείνουν στην εμπέδωση της ειρήνης και της καλής γειτονίας, αλλά it takes two to tango κατέληξε ο κ. Βαρεμένος, αναφερόμενος στο γενικότερο φάσμα των ελληνοτουρκικών εξελίξεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here