ΦΙΛΟΔΗΜΟΣjpg1

Ο συνδυασμός “Πολίτες σε Δράση” ανέφερε χθες, σε ανακοίνωση του για την δημοτική αρχή του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας πως:

«καθυστερεί ν’ αξιοποιήσει σημαντικά χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως το πρόγραμμα Φιλόδημος »

και πως:

«Μήνες μετά την έναρξη του συγκεκριμένου προγράμματος (Φιλόδημος ΙΙ, είχε προηγηθεί και έτερο), ο Δήμος μας (σε αντίθεση με άλλους… 198 δήμους της χώρας) δεν έχει καταφέρει να εγκριθεί κανένα αίτημά του για χρηματοδότηση, ενώ π.χ. όμοροι και συγκρίσιμοι δήμοι, έχουν σημειώσει πολύ καλύτερες επιδόσεις ( π.χ. ο δήμος Ζηρού με έδρα τη Φιλιππιάδα, εξασφάλισε χρηματοδότηση 214.000 ευρώ!!!!!!! »

 ‘Oμως:

Ανακοινώθηκε η ένταξη του έργου με τίτλο “Βελτίωση υδροδότησης του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας”  με το ποσό των  3.000.000 συν το ΦΠΑ στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 1.

Το έργο αφορά στην κατασκευη δικτύου ύδρευσης οικισμού Νέας Καμαρίνας Δήμου Ακτίου Βόνιτσας και την βελτίωση της υδρονομίας του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας .

Ένα τεράστιο έργο που θα αλλάξει ένα μεγάλο οικισμό της Βόνιτσας που ξεκινάει από την περιοχή Μυρτάρι και φτάνει στην πλαζ Παναγία . Πολλές μόνιμες και εξοχικές κατοικίες υπάρχουν εκεί, σε μια περιοχή « τουριστικό φιλέτο» για την Βόνιτσα που θα έχει την δυνατότητα, μετά από αυτό το έργο, να αναπτυχθεί περαιτέρω, τουριστικά και οικιστικά .

Να τονίσουμε ότι η επιτυχία  του Δήμου είναι τεράστια γιατί ο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ για την υδροδότηση έβγαλε πρόγραμμα 200 εκατομμύρια για  όλη την Ελλάδα και ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας πήρε τα 3.000.000 ευρώ  συν το  ΦΠΑ    από τα 13 που υπεγράφησαν και πήραν έγκριση Πανελλαδικά   .

Εδώ δεν υπήρχε κατανομή, απλά όποιος προνόησε και είχε έτοιμη ώριμη μελέτη θα κέρδιζε χρήματα για έργο .

Κλείνοντας να πούμε ότι εντύπωση μας κάνουν τα λεγόμενα της παράταξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας “ Πολίτες σε Δράση “ που ισχυριζεται ότι ο Δήμος είναι ουραγός στο συγκεκριμμένο πρόγραμμα

Πέρα από την υδροδότηση , στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ο Δήμος έχει καταθέσει  πρόταση για παιδικές χαρές ( 214000 ευρώ )  , για  μηχανήματα ( 195000 ευρώ )  ,  για σχολικά κτήρια (  90900 ευρώ ).

Ο Δήμος για  αυτά τα έργα έχει καταθέσει τεχνικό δελτίο και την μελέτη του έργου που θέλει να πραγματοποιήσει .

Ολα  τα έργα που εντάσσονται στο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ   είναι έργα επιλέξιμα απο το υπουργείο εσωτερικών και αφορα κατανομή που είναι δεσμευμένη  και θα δωθεί στον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας 

Τα έργα εντάσσονται  αυτομάτως και παίρνουν σειρά προτεραιότητας .

Ήδη από προηγούμενα συμβούλια γνωρίζουμε ότι ψηφίστηκε σε Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας η συμμετοχή του Δήμου σε αυτό το Πρόγραμμα κατανομής .

Από όλα αυτά  καταλαβαίνουμε ότι σύντομα τα έργα που πέρασε ο Δήμος στο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ θα ενταχθούν και θα δημοπρατηθούν .

Τώρα, γιατί μιλάει ο συνδυασμός “Πολίτες σε Δράση” για ουραγούς δεν καταλαβαίνουμε ή πιθανώς  δεν κατάλαβε ο εκπρόσωπος της,  ο κύριος Νικόλαος Λιάπης,  όταν πέρασαν από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, η ψήφιση για την υποβολή πρότασης στο  πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ τον Μάιο και τον Ιούνιο 2018 .

Η επίδραση αυτών των έργων που εντάσσεται στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ στις τοπικές κοινωνίες προβλέπεται ιδιαίτερα θετική, καθώς στοχεύουν στο να  εξασφαλίσουν επαρκή και ποιοτική ύδρευση σε χιλιάδες ανθρώπους, να μειώσουν κόστη για τους πολίτες και τους Δήμους, αλλά την επέκταση δικτύων ύδρευσης και φτάνουν σε  αποχετευτικές παρεμβάσεις πολλά από τα οποία είχαν επί χρόνια τεθεί σε «κατάσταση αναμονής» και τώρα δρομολογούνται με ευεργετικές επιδράσεις και για τις τοπικές οικονομίες, καθώς ενισχύουν τις παραγωγικές – αναπτυξιακές δυνατότητες, ενώ θα αξιοποιηθούν  κυρίως τοπικές δυνάμεις

Η διαδικασία αξιολόγησης των υποβληθέντων προτάσεων συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς, δημιουργώντας νέα θετικά δεδομένα στην ανταπόκριση των υπηρεσιών προκειμένου να προωθούνται το ταχύτερο ανάλογα έργα.

 

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΝΙΚΟ ΛΙΑΠΗ ΒΙΑΣΤΗΚΕΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ. ΑΝ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΑ ΤΟ ΘΥΜΙΑΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΖΙ ΘΑ ΠΑΤΕ ΑΠΑΤΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

  2. οι κυριοι που δεν ηθελαν να πανε στο συμβουλιο αλλα καθισαν εξω απο το δημαρχειο να τα βλεπουν οτι το να φιλοξενησεις τον προεδρο της δημοκρατιας ειναι θετικο για το δημο και σιγουρα εχει κερδος απο διαφορα προγραμματα. ετσι πατε εσεις μπροστα το δημο κυριε φερεντινε? με το να μην θελετε τον προεδρο της δημοκρατιας?

  3. Πολύ ανωνυμία βλέπω! Λίγο άνανδρο και υποκριτικό δεν είναι να γράφεις, να απαντάς και να σχολιάζεις παίζοντας το κρυφτό; Θα μπορούσε κανείς να απαντήσει, ίσως και με καλά επιχειρήματα, αλλά ΣΕ ΠΟΙΟΝ;;;

  4. Αφησα απάντηση για τις ανωνυμίες και την απορρίψατε! Πολύ της πλάκας είστε εδώ μέσα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here