Την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021, ο Δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός υπέγραψε συμφωνητικό με τον εκπρόσωπο της «ECOENERGY», κ. Κωνσταντίνο Κοσσυβάκη, για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΚΑΔΩΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ», με προϋπολογισμό 53.270,40€.
Τέσσερεις νέοι μεγάλοι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων, χωρητικότητας 3.000lt τοποθετούνται στην πόλη, επεκτείνοντας έτσι το προϋπάρχον δίκτυο 36 ενεργών κάδων. Ο Δήμος Λευκάδας προχώρησε στην προμήθεια των υπόγειων κάδων, με την ένταξη του έργου στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα “Δράσεις περιβαλλοντικού Ισοζυγίου” στον Άξονα 2 “Αστική Αναζωογόνηση 2017” του Πράσινου Ταμείου ΝΠΔΔ, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Η εγκατάσταση των τεσσάρων νέων υπόγειων κάδων έγινε στα παρακάτω σημεία:
– (1) Πλατεία Ζαμπελίου (έναντι ΟΤΕ)
– (1) Πλατεία Σικελιανού (οδός Αλέκου Παναγούλη)
– (2) Οδό Αντ. Τζεβελέκη (έναντι Βιόληψις)
Η επιλογή των μεγάλων υπόγειων κάδων έγινε ώστε να μειωθούν οι δυσάρεστες οσμές, να βελτιωθεί η αισθητική εικόνα της περιοχής, να μειωθούν οι κινήσεις των απορριμματοφόρων και να βελτιωθεί το έργο της καθαριότητας αφού απαιτείται μικρότερη συχνότητα δρομολογίων.
Στόχος μας παραμένει η βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών μας, και θα συνεχίσουμε αναπτύσσοντας περισσότερο στο μέλλον, του δικτύου υπόγειων κάδων και σε άλλα σημεία του δήμου μας.
ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here