Η Δημοτική Αρχή συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις για αλλαγές στον Δήμο Ξηρομέρου σε όλα τα επίπεδα, στα πλαίσια της εμβάθυνσης της Δημοκρατίας, της διαφάνειας, της δημόσιας λογοδοσίας και της πλήρους ενημέρωσης των πολιτών του Δήμου Ξηρομέρου, θα μεταδώσει ζωντανά την Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης 12 Οκτωβρίου, στις 08:30 μ.μ., το οποίο θα γίνει με τηλεδιάσκεψη.
Η Δημοτική Αρχή από τον Σεπτέμβριο του 2019 που ανέλαβε, φρόντισε, για πρώτη φορά τα ηχητικά πρακτικά να ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του Δήμου, ώστε οι πολίτες να ενημερώνονται για τις συζητήσεις, τις θέσεις των παρατάξεων – δημοτικών συμβούλων και τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και από τον Δεκέμβριο του 2020, ξεκίνησε πάλι για πρώτη φορά τις ζωντανές μεταδόσεις των Δημοτικών Συμβουλίων που γίνονται με τηλεδιάσκεψη.
Δεξιά στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξηρομέρου, στην κατηγορία »ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ», έχει προστεθεί η επιλογή »Live μετάδοση». Εκεί μπορούν όλοι οι πολίτες να μπουν ελεύθερα και να παρακολουθήσουν ζωντανά το Δημοτικό Συμβούλιο και τα τοπικά Sites και Blogs να πάρουν τον σύνδεσμο ή τον κώδικα html, να τον επικολλήσουν στο δικό τους μέσο, ώστε να το αναμεταδώσουν και να το παρακολουθήσουν όσο πιο πολλοί πολίτες του Ξηρομέρου.
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΣΤΟ ΚΑΤΩΘΙ ΒΙΝΤΕΟ:

Με το τέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, το βίντεο της συζήτησης θα είναι την ίδια στιγμή διαθέσιμο στο κανάλι στο YouTube του Δήμου Ξηρομέρου μαγνητοσκοπημένο, για να μπορέσουν να το παρακολουθήσουν οι πολίτες που δεν μπόρεσαν ζωντανά.
Ο καλά και πλήρως ενημερωμένος πολίτης στα θέματα του Δήμου μας, είναι ζητούμενο και μεγάλος στόχος της δημοτικής αρχής.
Τα σημερινά θέματα ημερήσιας διάταξης:
ΘΕΜΑ 1ον: Γνωμοδότηση Δημοτικού Συμβουλίου επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο «Φωτοβολταϊκός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ισχύος 30,073 ΜW στη θέση Μπούστρια, Τ.Κ. Αετού Δ.Ε. Μεδεώνος του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας και Βλιζιανών και Μπαμπίνης, Δ.Ε.Αστακού Δήμου Ξηρομέρου, Π.Ε.Αιτωλ/νίας, της εταιρείας ΑΕΤΟΣ ΦΒ ΠΑΡΑΓΩΓΗ 3 ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ» (ΠΕΤ 2106562321). Εισηγητής ο Δήμαρχος Ξηρομέρου.
ΘΕΜΑ 2ον: Αίτημα για την ίδρυση Πυροσβεστικού Κλιμακίου στον Δήμο Ξηρομέρου. Εισηγητής ο Δήμαρχος Ξηρομέρου.
ΘΕΜΑ 3ον: Αναμόρφωση του Προϋπολογισμού Οικονομικού Ετους 2021. Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σωτήρης Γερόλυμος.
ΘΕΜΑ 4ον: Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για καταβολή σε χρήμα, στους δικαιούχους υπαλλήλους, για το γάλα ετών 2018, 2019 και 2020. Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος Σωτήρης Γερόλυμος.
ΘΕΜΑ 5ον: Αίτημα προς την Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) για παραχώρηση στο Δήμο Ξηρομέρου, δημοσίου ακινήτου (αρθμ. Α.Β.Κ. 177) στον Αστακό. Εισηγητής ο Δήμαρχος Ξηρομέρου.
ΘΕΜΑ 6ον: Εξέταση αιτήματος Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Χοβολιοτών Αστακού, για την παραχώρηση χρήσης του Δ.Α.Κ. Αστακού. Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος Πολύζος Βασίλειος.
ΘΕΜΑ 7ον: Αποδοχή δωρεάς για την ανέγερση μνημείου του Φυτειώτη αγωνιστή Πάνου Γαλάνη – Μεγαπάνου στον αύλειο χώρο του Αγίου Ιωάννη του Μαχαλιώτη στη Βίγλα Φυτειών. Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος Πολύζος Βασίλειος.
ΘΕΜΑ 8ον: Αποδοχή της παράτασης παραχώρησης ενός (1) κλειστού απορριμματοφόρου οχήματος με στοιχεία ΚΗΗ 4434 (ΔΑ 2139) μάρκας IVECO από τον Δήμο Αθηναίων, για χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών. Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος Παληογιάννης Παναγιώτης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here