Πριν από λίγη ώρα έγινε γνωστή η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που τους προηγούμενους μήνες εκδίκαζε την υπόθεση των αναθέσεων έργων στον Δήμο Αγρινίου.

Η απόφαση είναι ομόφωνα αθωωτική για όλους τους κατηγορούμενους, μετά και την πρωινή σχετική πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας.

Επρόκειτο για μια πολύμηνη και επίπονη διαδικασία τόσο σε επίπεδο ανάκρισης όσο και σε επίπεδο εκδίκασης.

«Το δικαστήριο έκρινε με βάση τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν αλλά και τις μαρτυρίες, που υπήρξαν καθοριστικές. Όλο αυτό το υλικό, αποδείκνυε πως οι αναθέσεις των έργων, γίνονταν με συγκεκριμένο σκοπό: Την τάχιστη εκτέλεση έργων, την αξιοποίηση προγραμμάτων και δράσεων, την εξυπηρέτηση της κοινωνίας και ειδικά ευπαθών ομάδων.

Πρόκειται για έργα και για μια δημοτική περίοδο που άλλαξε το Αγρίνιο και αυτό το αναγνωρίζει η κοινωνία.

Είναι μια δίκαιη απόφαση, από εξαιρετικούς δικαστές που όλο αυτό το διάστημα ενδελεχώς  μελέτησαν την υπόθεση»,

σημείωσε σε δήλωση του ο γνωστός νομικός , καταγόμενος από το Αγρίνιο και συνήγορος 11 εκ των κατηγορουμένων, κ. Γιάννης Βοσκόπουλος (φωτο).

Το δικαστήριο ομόφωνα έκρινε πως οι απευθείας αναθέσεις αυτές δεν γίνονταν με δόλο, αλλά αντίθετα, είχαν σαν σκοπό την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, αφού προέβλεπαν επείγουσες παρεμβάσεις, μεταξύ άλλων για την  αντιμετώπιση προβλημάτων από φυσικές καταστροφές, την προσβασιμότητα, την καλυτέρευση των συνθηκών σε περιοχές διαμονής ρομά, βελτίωση της καθημερινότητας κλπ.

Οι κατηγορούμενοι ήταν συνολικά 44: 17 εργολήπτες και 27 πρώην αιρετοί, Δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι για την περίοδο 1999 έως το 2006, επί δημαρχίας Θύμιου Σώκου.

Η σχετική μηνυτήρια αναφορά είχε κατατεθεί από τον τότε Δημοτικό Σύμβολο της αντιπολίτευσης Δημήτρη Λυμπουρίδη.

πηγη :agriniopress

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here