Η περίπτωση του ιεροκήρυκα αρχιμανδρίτη Ντανά μπορεί να έκανε(άλλη μια φορά για λάθος λόγους) περιβόητη την περιοχή μας όμως μας πρόσφερε, εκτός από κακή δημοσιότητα, και όπλα για να αντιμετωπίσουμε περιπτώσεις σαν την δική του.

Πρώτα και κύρια, ξεκαθάρισε ότι, ανεξάρτητα από το αν ο Μητροπολίτης είπε ή όχι σε πιστούς τι να κάνουν με τον εμβολιασμό(αλλά και γενικά με την πανδημία), έχει ευθύνη που από δομές που υπάγονται στην δικαιοδοσία του ακούγονται τόσο σκληροπυρηνικές φωνές για αίματα εμβρύων που…λούζουν τα εμβόλια(!) κι άλλα τέτοια που τα βρίσκεις μόνο σε ταινίες “σπλάτερ”.

Από την άλλη, εμείς οι υπόλοιποι οφείλουμε να μην τρομάζουμε από την παράνοια τέτοιων λεγομένων. Δεν πρόκειται για σκοταδισμό μόνο, πρόκειται και για μια ψυχολογική κατάσταση όπου ο φόβος που νιώθει αυτός που τα λέει προσπαθεί να μεταφερθεί σε εμάς τους υπόλοιπους.

Πρέπει να δίνεται βήμα και σε κάτι τέτοια, απλά εκεί που δίνεται το βήμα να υπάρχει κι ο αντίλογος, ο οποίος πρέπει να είναι μέχρι και σκωπτικός. Αυτό ακριβώς που δεν μπορούν να αντέξουν τέτοιες περιπτώσεις. Αν τους αντιμετωπίσεις π.χ. με χιούμορ αποστερούνται από την δήθεν σοβαρότητα που φέρουν οι τερατολογίες.

Με άλλα λόγια, θέλουν τα τρομακτικά που λένε να σε φοβίσουν και να “τσιμπήσεις”, να μην σκεφτείς. Αλλά, στην πραγματικότητα, δεν πρέπει να τους παίρνεις σοβαρά.

η συντακτική εμβρυακή μονάδα

πηγή: agriniopress

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here