• Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αιτωλοακαρνανίας: Περί τα 20 κρούσματα καθημερινά
  • Σταθερή η εικόνα των κρουσμάτων στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αιτωλοακαρνανίας

Σχετικά καλή είναι σε γενικές γραμμές η εικόνα στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αιτωλοακαρνανία σε συνάρτηση με τα κρούσματα, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα μόνο δύο ημέρες τα κρούσματα «εκτοξεύτηκαν» και άγγιξαν τα 40.

Τις υπόλοιπες ημέρες κυμαίνονται περίπου στα 15 με 20 σε επίπεδο νομού, ενώ η σταθεροποίηση που παρουσιάζεται το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι σε τέτοιο επίπεδο που οι εκπαιδευτικοί, χωρίς να μπορούν να το γνωρίζουν, αλλά κατ’ εκτίμηση, θεωρούν πως θα υπάρξει έστω και μικρή κάμψη.

Σε κάθε περίπτωση πάντως ο αριθμός των κρουσμάτων δεν μπορεί να θεωρηθεί ούτε μικρός όταν την προηγουμένη εβδομάδα 8-12/11 καταγραφήκαν μόνο στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 93 κρούσματα συνολικά. Εξάλλου, η εβδομάδα αυτή ξεκίνησε με τον εντοπισμό 38 κρουσμάτων την περασμένη Δευτέρα 15/11.

Εκτός από τα τεστ που δικαιούνται οι μαθητές για να παραλάβουν από τα φαρμακεία το υπουργείο Υγείας προμηθεύει ανά τακτά χρονικά διαστήματα με self test τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανά την Ελλάδα, ώστε αυτές με την σειρά τους να τα διανείμουν στα σχολεία όπου υπάρχουν κρούσματα ώστε να ελέγχει ο υπόλοιπος πληθυσμός του σχολείου, μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αιτωλοακαρνανίας αναμένει νέα παρτίδα τεστ, περίπου 2.000 τεστ τα οποία θα διαθέσει στα σχολεία. Μεγαλύτερο αριθμό τεστ παραλαμβάνουν εκείνες οι σχολικές μονάδες που δεν έχουν κοντά τους  Νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας, ώστε ο έλεγχος των μαθητών εκεί να γίνεται συχνότερα.

«Σε γενικές γραμμές διαπιστώνουμε μια σταθεροποίηση των κρουσμάτων στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αιτωλοακαρνανία. Όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα μόνο δυο μέρες υπήρχε έξαρση, «εκτόξευση» του αριθμού των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Την Τρίτη είχαμε 19 κρούσματα σε μαθητές και 2 σε εκπαιδευτικούς σε όλο το Νομό. Οι ημέρες που κατεγράφησαν μεγάλοι αριθμοί κρουσμάτων ήταν δύο, στις 2/11 όπου είχαμε 40 κρούσματα καις τις 15/11 με 38 κρούσματα. Κατά τις υπόλοιπες ημέρες τα κρούσματα κυμαίνονται σε καθημερινό επίπεδο από 15 μέχρι και 20 το πολύ σε όλο το νομό.

Ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας Θανάσης Σαρδέλης

Την προηγούμενη εβδομάδα, από 8/11 μέχρι και 12/11 τα κρούσματα είχαν ως εξής: Τη Δευτέρα 8/11 τα κρούσματα ήταν 25, την Τρίτη 9/11 τα κρούσματα ήταν 21, την Τετάρτη 10/11 είχαμε 12 κρούσματα, την Πέμπτη 11/11 τα κρούσματα ήταν 15 και στις 12/11 είχαμε 20 κρούσματα. Την Δευτέρα 15/11 είχαμε 38 κρούσματα και την Τρίτη, όπως προαναφέραμε είχαμε 19 κρούσματα σε όλο το νομό.

Τα περισσότερα κρούσματα αφορούν μαθητές. Η γενική εικόνα που υπάρχει βάσει των στατιστικών που έχουμε και επεξεργαζόμαστε είναι σταθεροποίησης, καθώς δεν υπάρχουν μεγάλες και πολλές «εκρήξεις» κρουσμάτων, πέραν των δύο ημερών που έχουμε αναφέρει.

Δεν αποκλείεται μάλιστα το επόμενο χρονικό διάστημα τα κρούσματα να μειωθούν, αλλά αυτό δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε, αλλά λόγω της σταθεροποίησης που υπάρχει δεν αποκλείεται να συμβεί και κάτι τέτοιο. Αναλογικά όπου υπάρχει μεγαλύτερος συγχρωτισμός εκεί παρουσιάζονται και τα περισσότερα κρούσματα.

Βασικός λόγος για συγχρωτισμό στα σχολεία είναι η μετακίνηση των μαθητών λ.χ. με λεωφορεία. Το τελευταίο χρονικό διάστημα στην περιοχή του Αγρινίου και της Βόνιτσαςδιαπιστώθηκαν τα περισσότερα κρούσματα, αλλά δεν είναι μόνο αυτές οι  περιοχές, ανάλογα με τον αριθμό των κρουσμάτων μεταβάλλονται και οι περιοχές, αλλά σ΄ αυτές διαπιστώθηκαν τώρα τα περισσότερα κρούσματα» ανέφερε ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας Θανάσης Σαρδέλης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο κομμάτι της πρόληψης και των self test που διανέμονται στις κατά τόπους διευθύνσεις από το υπουργείο Υγείας.

Σύντομα 2.000 self test από το Υπουργείο Υγείας στη Δευτεροβάθμια

«Εκτός από τα self test που δικαιούνται οι μαθητές και προμηθεύονται από τα φαρμακεία, μας έχουν χορηγηθεί από το υπουργείο Υγείας στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση αρκετές χιλιάδες τεστ. Η παρτίδα που αναμένουμε να παραλάβουμε διαθέτει 2.000 self test. Δίνουμε επιπλέον τεστ στους μαθητές από αυτά που δικαιούνται από τα φαρμακεία, ώστε ο έλεγχος να είναι συχνότερος. Έχουμε τον αριθμό των σχολείων και των μαθητών και ανάλογα με τα κρούσματα που υπάρχουν τα διανείμουμε.

Αφορούν μαθητές, αλλά και εκπαιδευτικούς και κυρίως εμβολιασμένους, καθώς πρέπει να ελέγχουν και τα άτομα από το υπόλοιπο σχολικό περιβάλλον ενός κρούσματος. Τα self test αυτά πηγαίνουν σε όλα τα σχολεία του νομού και κυρίως σε όσα δεν έχουν «δίπλα» τους Κέντρα Υγείας, Νοσοκομεία, και γενικότερα σε δομές υγείας. Έτσι πραγματοποιείται συχνότερος έλεγχος στα σχολεία που δεν έχουν άμεση πρόσβαση σε δομές υγείας» συμπλήρωσε ο κ. Σαρδέλης.

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

πηγή: sinidisi.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here