Τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα WiFi4EU, το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε δήμους να εγκαταστήσουν σημεία Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, όπως βιβλιοθήκες, μουσεία, δημόσια πάρκα και πλατείες, αποφάσισε ομόφωνα ο δήμος Πρέβεζας.

Ο δήμος είχε υποβάλλει έγκαιρα αίτημα εγγραφής στο WiFi4EU portal και στις 15/5/2018 άνοιξε η πρώτη πρόσκληση υποβολής αιτήσεων, στην οποία θα υποβάλλει αίτημα ο δήμος Πρέβεζας. Σημειώνεται ότι οι αιτήσεις θα εξυπηρετούνται κατά σειρά προτεραιότητας, με βάση την ημερομηνία και ώρα υποβολής του αιτήματος.

Μέσω της πρόσκλησης αυτής οι δήμοι που θα εγκριθούν θα λάβουν κουπόνι WiFi4EU, ποσού 15.000 ευρώ, για τη χρηματοδότηση εξοπλισμού Wi-Fi και την εγκατάστασή του σε δημόσιους χώρους. Αφότου παραλάβουν το κουπόνι, οι δήμοι θα πρέπει να προσφέρουν ασφαλείς υπηρεσίες Wi-Fi, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις, για τουλάχιστον μια τριετία.

Οι δικαιούχοι επιλέγουν τα «κέντρα δημόσιας ζωής» στα οποία θα εγκατασταθούν τα σημεία πρόσβασης WiFi4EU. Τα σημεία πρόσβασης Wi-Fi θα τοποθετούνται σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν ήδη ανάλογες προσφορές δωρεάν συνδεσιμότητας Wi-Fi.

Οι δικαιούχοι θα μπορούν επίσης να επιλέγουν ελεύθερα τον πάροχο διαδικτυακής πρόσβασης, ο οποίος μπορεί να είναι ο πάροχος Wi-Fi/η εταιρεία εγκατάστασης Wi-Fi ή όχι. Η συνδρομή ευρυζωνικής συνδεσιμότητας υψηλών ταχυτήτων θα πρέπει να εξασφαλίζει Διαδίκτυο υψηλής ποιότητας στους χρήστες .

Πάνω από 17.000 δήμοι έχουν ήδη εγγραφεί και η επιλογή θα γίνεται κατά σειρά προτεραιότητας. Οι δήμοι θα επιλέγονται κατά σειρά προτεραιότητας (με βάση την ημερομηνία και την ώρα υποβολής της αίτησής τους, ΟΧΙ την ημερομηνία και ώρα εγγραφής τους). Στο πλαίσιο της πρώτης πρόσκλησης θα κατανεμηθούν τουλάχιστον 15 δελτία ανά χώρα.

Πρόκειται για την πρώτη από συνολικά πέντε προσκλήσεις που θα δημοσιευτούν μέχρι το 2020.

atpreveza.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Στο Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας πάλι, είχαμε βάλει ένα υπέροχο σύστημα με καμιά 20ρια κεραίες στη παραλία (ενώ δε χρειάζονταν ούτε οι μισές) ενώ το όλο σύστημα ενεργοποιούνταν μόνο τις βραδυνές ώρες καθώς έπαιρνε ρεύμα από το δημοτικό φωτισμό.

    Βέβαια σήμερα όλες οι κεραίες έχουν εξαφανιστεί ή ‘εξαφανιστεί», στην υγεία των δημοτών που της πλήρωσαν. 🙂

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here