Ξεκίνησε η μεταφορά τμημάτων (τεσσάρων λεπίδων σήμερα) για τις ανεμογεννήτριες που βρίσκονται στον Πεταλά του δήμου Αμφιλοχίας όπου κατασκευάζεται μεγάλο αιολικό πάρκο.

Οι ανεμογεννήτριες μεταφέρονται από το λιμάνι του Μεσολογγίου μέσω της Ιόνιας Οδού και στη συνέχεια μέσω του κόμβου Αμφιλοχίας μεταφέρονται μέσω της επαρχιακής οδού Αμφιλοχίας – Εμπεσού και στη συνέχεια μέσω Φαλαγγιά για να καταλήξουν στον προορισμό τους στο όρος Πεταλά.


Για την ομαλή μεταφορά τους και για τη ασφάλεια των οδηγών τέθηκαν σε εφαρμογή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και περιορισμοί που θα ισχύουν καθημερινά από 17 Απριλίου 2018 έως και 09 Ioυλίου 2018, κατά τον χρόνο διέλευσης των υπερμεγεθών οχημάτων μεταφοράς από ώρα 07.15’ μέχρι και το πέρας διέλευσης αυτών.


Ειδικότερα, προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στον αυτοκινητόδρομο της Ιόνιας Οδού από τον Κόμβο Ρίγανης (χιλιομετρική θέση 65+201) έως τον Κόμβο Αμφιλοχίας (χ/θ 106+197), στην Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων (από χ/θ 113+850 έως χ/θ 114+00), στην Επαρχιακή Οδό Αμφιλοχίας – Εμπεσού (στο τμήμα από την συμβολή της με την ανώνυμη δημοτική οδό που διέρχεται έμπροσθεν του Νοσοκομείου ΚΑΦΚΑ) έως την σύνδεσή της με την Επαρχιακή Οδό Σαρδινίων – Κεχρινιάς και από εκεί έως τον τελικό προορισμό των υπερμεγεθών οχημάτων μεταφοράς ανεμογεννητριών στη θέση «Πεταλάς» του Δήμου Αμφιλοχίας.

Ειδικότερα η απόφαση του Αστυνομικού Διευθυντή Ακαρνανίας Δημήτρης Παπαευθυμίου περιλαμβάνει:


1. Τον περιορισμό ως προς τα όρια ταχύτητας των οχημάτων

2. Τον αποκλεισμό της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας του αυτοκινητόδρομου της Ιόνιας Οδού, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιωάννινα, κατά τον χρόνο διέλευσής των υπερμεγεθών οχημάτων από την περιοχή ευθύνης μας, έως την έξοδό τους από αυτόν (χ/θ 106+197 Α/Κ Αμφιλοχίας).

3. Την προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας:
α) Στην χ/θ 106+197 (Α/Κ Αμφιλοχίας) του αυτοκινητόδρομου της Ιόνιας Οδού,
β) Σε όλο το μήκος της συνδετήριας οδού του αυτοκινητόδρομου της Ιόνιας Οδού έως την συμβολή της με την Π.Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων και
γ) Στο τμήμα της Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων, από την χ/θ 113+850 έως της χ/θ 114+000, κατά την έξοδο – κίνηση των υπερμεγεθών οχημάτων μεταφοράς των ανεμογεννητριών.
Κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα, η παραχωρησιούχος εταιρεία «ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.», οφείλει σε συνεννόηση με την εταιρεία «SPIDER ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.», να μεριμνήσει για την έγκαιρη ενημέρωση των αστυνομικών Υπηρεσιών Τ.Τ. Αγρινίου & Α.Τ Αμφιλοχίας, για τις ακριβείς ημέρες και ώρες κίνησης των βαρέων οχημάτων, λαμβάνοντας υπόψη τα κυκλοφοριακά δεδομένα και τις καιρικές συνθήκες.

Πηγή : agriniopress /Βίντεο-φωτό e-maistros.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here