Εντύπωση μας έκανε η ανακοίνωση του Προέδρου του Συλλόγου των απανταχού Τρυφιατών Κώστας Νικάκης που δημοσιεύθηκε πριν από λίγες μέρες στο xiromeronews.

Εντύπωση γιατί, μπορεί ορθά ο πρόεδρος να διαμαρτύρεται για την κατάσταση που επικρατεί στα Λουτρά Τρύφου, αλλά, γιατί διάλεξε ως μέσω επικοινωνίας ένα blogspots που έχει μεγάλη εμπάθεια για την τωρινή δημοτική αρχή ;

Γιατί δεν απευθύνθηκε για ενημέρωση στον Δήμαρχο Ακτίου Βόνιτσας Αποστολάκη Γεώργιο;

Γιατί δεν έστειλε   την επιστολή στον υπεύθυνο  Αντιδήμαρχο Μεδεώνος η στον  Δήμαρχο του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας αλλά την έδωσε σε ένα blogs που παραπληροφορεί  συνεχώς τον κόσμο για το τι μέλλει γενέσθαι στον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας – αλλά και σε άλλους Δήμους –  και ξεκάθαρα εξυπηρετεί συμφέροντα εχθρικά ως προς τη εξέλιξη του Τόπου;

Γιατί δεν διάβασε την ανακοίνωση του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας που αναφέρει ενέργειες που πραγματοποιεί ο Δήμος ,παρά έστειλε μια επιστολή στο xiromeronews που καθημερινά προσπαθεί να μειώσει το έργο της σημερινής αρχής και να προσβάλει συνεχώς ,τους Δημοτικούς Συμβούλους και τον Δήμαρχο με αμέτρητα ανώνυμα λασπολογικά σχόλια- που είμαστε σίγουροι ότι τα γράφουν οι ίδιοι και δυο τρεις ακόμη- .

Κύριε Νικάκη είσθε Πρόεδρος των Απανταχού Τρυφιατών και οι ανακοινώσεις σας  ακολουθούν όλους τους απανταχού Τρυφιάτες . Η άποψη μας είναι ότι τα πάντα συζητούνται με τους αρμόδιους φορείς και όχι μέσω blogs που προσπαθούν να βρουν ευκαιρία να κατηγορήσουν και να λασπολογήσουν .

Τα μέσα ηλεκτρονικής ενημέρωσης είναι για να δημοσιεύουν ανακοινώσεις που έχουν πάει ταυτόχρονα σε Φορείς και αρμοδίους . Δημοσιεύονται σε εμάς για να πιεσθούν ακόμη περισσότερο οι αρμόδιοι και να λάβουν σοβαρά υπόψιν τις διαμαρτυρίες των πολιτών . Δεν είμαστε  εδώ για να μεταφέρουμε με τα κείμενα  εμείς τις διαμαρτυρίες στους κυβερνώντες ( εκτός και αν αυτοί δεν τις λάβουν υπόψιν) ,αλλά για να τις υποστηρίξουμε.

Κύριε Νικάκη με εσάς και τον Σύλλογο δεν έχουμε καμία εμπάθεια . Αντιθέτως είμαστε στην διάθεση σας να στηρίξουμε τις προσπάθειες σας και τα κοινωνικά και πολιτιστικά σας σχέδια .

Παραθέτουμε Αναλυτικά την ανακοίνωση του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας για τις κατολισθήσεις που προκλήθηκαν μετά από πολύμηνες  έντονες βροχοπτώσεις :

«Ο δρόμος πρόσβασης των Ιαματικών Πηγών Τρύφου έχει υποστεί σημαντική ζημιά, λόγω υποχώρησης μεγάλου τμήματός του οδοστρώματός του σε μήκος περίπου 50 μ., καθιστώντας την διέλευσή οχημάτων και πεζών αδύνατη.

Έχουμε ξεκινήσει ενέργειες για την σύνταξη μελέτης από την πλευρά του Δήμου, με επαφές με το αρμόδιο υπουργείο για τη χρηματοδότηση του έργου, για την άμεση αντιμετώπιση του έκτακτου συμβάντος και την αποκατάσταση της κυκλοφορίας του δρόμου και ως πρώτη εκτίμηση φαίνεται ότι θα χρειαστούν αρκετοί μήνες για την αποκατάσταση του.

Μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς παρακαλούνται οι Δημότες και οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτες να μην εισέρχονται στο εν λόγο δρόμο, διότι εγκυμονεί μεγάλος κίνδυνος ατυχήματος».

Ακολουθεί η  διαμαρτυρία του  ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΑΚΗ για τις καταστροφές από τις κατολισθήσεις στα ΛΟΥΤΡΑ ΤΡΥΦΟΥ που δημοσιεύθηκε στο xiromeronews .

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

Λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα που προέκυψαν το τελευταίο μήνα λόγω των μεγάλων κατολισθήσεων στη περιοχή και στο οδικό δίκτυο προς τα Λουτρά Τρύφου. 

    Ζητάμε από τους αρμόδιους φορείς να δώσουν λύση στο πρόβλημα, ήτοι:

  –Να προβούν άμεσα στην αποκατάσταση του οδικού δικτύου και τη βελτίωση προσωρινά έστω και με χαλικόστρωση στο τμήμα που έγινε κατολίσθηση.

  -Να προβούν στη σύνταξη μελέτης και να λάβουν όλα τα ασφαλή μέτρα αποκατάστασης στο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς τοπίο.

  -Να εγκατασταθούν άμεσα μηχανήματα έργων στο σημείο που υπάρχει το πρόβλημα και να αποκαταστήσουν την οποιαδήποτε φθορά.

Εδώ αξίζει να τονίσω ότι :

-Τα Λουτρά Τρύφου το επισκέπτονταν καθημερινά δεκάδες επισκέπτες και θαύμαζαν τις μοναδικές ομορφιές του τόπου μας, κατάφυτα βουνά, παρθένο φυσικό τοπίο, τρεχούμενα νερά, καταράκτες, λιμνούλες, μεγάλη ποικιλομορφία σε χλωρίδα και πανίδα που συνθέτουν ένα σκηνικό απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς.

-Τώρα με τον αποκλεισμό της περιοχής είναι αδύνατη η μετακίνηση περιπατητών προς τα λουτρά καθώς υπάρχει μεγάλος ο κίνδυνος για την ασφάλεια τους.

-Επίσης οι μόνιμοι κάτοικοι κτηνοτρόφοι και αγρότες δεν μπορούν να κάνουν μετακινήσεις προς τα κτήματα τους αφού ο δρόμος παραμένει κλειστός………..

Θεωρούμε τους εαυτούς μας εγκαταλελειμμένους και παραμελημένους αφού παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες των δημοτικών αρχών του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας τα λουτρά παρουσιάζουν εικόνες μαρασμού και εγκατάλειψης.

Δυστυχώς η λουτρόπολη, που διέθετε μεταξύ άλλων ξενώνα για τους φιλοξενούμενους, χώρους εστίασης, ατομικούς και ομαδικούς λουτήρες και πολλά άλλα έκλεισε από λάθη του τότε Δήμου Μεδεώνος και από τότε άρχισαν και συνεχίζονται οι περιπέτειες και τώρα με τις κατολισθήσεις το κακό παράγινε…

Δυστυχώς ένας φυσικός ανεκμετάλλευτος  παράδεισος που μπορεί να φέρει στη περιοχή τουριστική και οικονομική ανάπτυξη, από την συνεχιζόμενη εγκατάλειψη, κινδυνεύει να χάσει και την φυσική του ομορφιά.

Οι κάτοικοι ζητούν να κινητοποιηθούν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες και να προταθούν οι όποιες λύσεις προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα, γιατί καμιά φορά η φύση τα δώρα που μας χαρίζει, μας τα παίρνει πίσω..

Με εκτίμηση

                  ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΑΚΗΣ 

  Πρόεδρος του Συλλόγου των απανταχού ΤΡΥΦΙΑΤΩΝ 

 

 

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ρε παιδιά ο Νικάκης είναι σε ένα σύλλογο που δεν έχει κάνει τίποτα εδώ και χρόνια . Καμμιά προσφορά ,καμμία ενέργεια . Τι θέλει τώρα να το παίξει καλός στο xiromero . Δήμαρχε μην τον βάλεις καθόλου σε κουβέντα .
    Κάτοικος Τρύφου

  2. Γιατι ειναι στη κλικα με αυτους που τα παιρνουνε! Αναφορικα με το x@@@@@@@@@@@o. Ολοι γνωριζουμε σχετικα με τον θρασυδειλο εκβιαστη μπάτσο διαχειριστή.

  3. Αν δε σταματήσουν οι βροχές πως θα γίνει η αποκατάσταση? Είναι δυνατόν με αυτές τις νεροποντές να γίνει δουλεια? Που ζείτε επιτέλους?

  4. ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΕΝΟΧΛΕΙΤΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ . Ο ΑΣΦΑΛΙΤΗΣ ΤΟΝ ΕΒΑΛΕ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΘΕΜΑ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΕΝΑ ΟΧΕΤΟ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ. ΥΠΑΡΕΙ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΤΗΝ ΕΓΡΑΩΕ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΑΣΦΑΛΙΤΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ

  5. Κύριε Νικάκη στείλατε μια επιστολή με την αιγίδα των απανταχού Τρυφιατών . Καλέσατε τα μέλη του συλλογου? Μας ενημερώσατε για αυτές τισ ενέργειες ?
    γιαυτο κατάντησε έτσι ο συλλογος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here