Μετά από απόφαση ναύλωσης δυο λεωφορείων, του Πρόεδρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης δήμου Ακτίου Βόνιτσας, Αποστολάκη Παντελή, μαθητές αλλά και κάτοικοι Θυρρείου, επισκέφθηκαν σήμερα το αρχαιολογικό μουσείο Αγρινίου, ώστε να δουν από κοντά το σημαντικό εύρημα της ελληνιστικής εποχής «χρυσό στεφάνι μυρτιάς» που βρέθηκε στο Θύρρειο.

Με πρωτοβουλία κατοίκων αναρτήθηκε πανό διαμαρτυρίας σχετικά με την υποβάθμιση του μουσείου Θυρρειου που σύμφωνα με την υπηρεσία δεν πληρεί τις προϋποθέσεις ασφάλειας ώστε να φυλάσσει το συγκεκριμένο έκθεμα. Εδώ να σημειωθεί, πως η Εφορεία Αρχαιοτήτων  Αιτ/νίας και Λευκάδας, έχει τόσο την αρμοδιότητα όσο και την ευθύνη να δημιουργήσει τις προυποθέσεις στο Μουσείου Θυρρείου ώστε να μπορεί το τελευταίο να φιλοξενεί το εύρημα που του ανήκει, αντί να υποσκάπτει και να υποβαθμίζει, με αυτό τον τρόπο την λειτουργία του.

Αφού επικράτησε ένα μικρής έκτασης επεισόδιο, εισήλθαν όλοι στον χώρο του μουσείου όπου η Προισταμένη  Εφορείας αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας, κα Βικάτου προσπάθησε να δικαιολογήσει την αργοπορημένη αποκάλυψη του εκθέματος που βρισκόταν έως τώρα στην Πάτρα, καθώς και τον λόγο της μη έκθεσης του εκεί που ανήκει, στο Μουσείο Θυρρειου.

Ωστόσο, η ίδια δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον δήμαρχο Ακτίου Βόνιτσας, Γεώργιο Αποστολάκη για την χρηματοδότηση δημιουργίας ενημερωτικού φυλλαδίου που διανέμεται στο μουσείο Αγρινίου, σχετικά με το  μουσείο Θυρρείου.

Στα πλαίσια της επίσκεψης στο Μουσείο Αγρινίου, ο πρόεδρος Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης δήμου Ακτίου Βόνιτσας, Παντελής Αποστολάκης είχε συνομιλία με την Προισταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτ/νίας&Λευκάδας, κα Βικάτου όπου και αιτήθηκε να τον επαναπατρισμό του χρυσού στεφανιού στο Θύρρειο, καθώς και να  επιτραπεί η επισκεψιμότητα του κάστρου  της Βόνιτσας και κατά τις απογευματινές ώρες.

Στην εκδήλωση παρουσίασης του εκθέματος παρευρέθησαν οι:

δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου

εκπρόσωποι της εκκλησίας

ο Πρόεδρος Κέντρου Μέριμνας & Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου Βόνιτσας Παντελής Αποστολάκης

ο Αντιπρόεδρος της Αμφικτιονίας Στέλιος Ντίνος

ο Πρόεδρος δημοτικής κοινότητας Θυρρειου Χ.Παλούκης

ο Υποψήφιος δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας Ν. Μωραίτης

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Παντελή, ήσουν εκεί στο Αγρίνιο. Οπως ήσουν και στο Θύρρειο το βράδυ με τη παράσταση του Θεάτρου. Ο μόνος που δημόσια τοποθετήθηκες για την υπόθεση του χρυσού στεφανιού. Και πάλι σήμερα μετά την παρουσίαση του χρυσού στεφανιού, χωρίς να υπολογίζεις το πολιτικό κόστος, ζήτησες τον επαναπατρισμό του στεφανιού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here