Δημοπρατήθηκε το έργο αντιστήριξης στα Όχθια Παλαίρου πριν λίγες μέρες.

Το έργο αφορά αντιστήριξη που αντιμετωπίζει συνολικά το πρόβλημα των κατολισθήσεων στη περιοχή αυτή στο σημείο απέναντι από την ιδιοκτησία »Κίκερη», με το ποσό των 700.000€.

Στο έργο υπάρχει πίστωση για ασφαλτοστρώσεις στην Πάλαιρο και στην Πογωνιά.

Με την πρώτη φάση του έργου προϋπολογισμού 700.000,00 € θα υλοποιηθούν οι εργασίες αντιστήριξης κάτω από την ιδιοκτησία του Κίκερη που αποτελεί και το πιο επικίνδυνο σημείο του δρόμου αφού από εκεί περνά πλήθος κόσμου για να πάει στην Πογωνιά και στις κοντινές παραλίες καθώς και το λεωφορείο που μεταφέρει καθημερινά τους μαθητές από την Πογωνιά στη Πάλαιρο .

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παλαίρου  Δημήτρτης Στάχτιαρης ανάφερε σε μέσω κοινωνικής  δικτύωσης 

« Η δημοπράτηση του έργου αφορά το επικίνδυνο σημείο στα Όχθια απέναντι από την ιδιοκτησία »Κίκερη’  .Η ένταξη του έργου μόνο εύκολη iυπόθεση δεν ήταν, αλλεπάλληλες επισκέψεις και τηλεφωνήματα του Δημάρχου στο αρμόδιο υπουργείο Υποδομών, τρέξιμο, άγχος αλλά στο τέλος δικαιωθήκαμε.»

Να τονίσουμε ότι η εγκατάσταση του εργολάβου αναμένεται μέχρι το τέλος του 2018.

Ήδη έχει κατατεθεί  πρόταση για ένταξη όλου του έργου της αντιστήριξης για τα Όχθια στο ΕΣΠΑ – ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας με το ποσό των 2.950.000€.

Επιτέλους μετά από πολλά χρόνια και από πολλές άστοχες ενέργειες προηγούμενων δημοτικών αρχών,  ειρθε ώρα που ένα τεράστιο πρόβλημα για την Πάλαιρο  θα περάσει σε διαδικασία επίλυσης.

Η σημερινή δημοτική αρχή του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας υλοποιεί σιγα σιγά τις δεσμεύσεις του για τον πρώην Δήμο Παλαιρου δίνοντας βαρύτητα στα εργα ουσίας και ανάπτυξης της περιοχής .

Στοιχεια από Katounanews

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δημαρχε, μπράβο σου. Αυτό το πρόβλημα έπρεπε να έχει λυθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Αλλά από ποιους? Συνέχισε τα έργα. Στην Πάλαιρο θα σε στηρίξουμε γιατί κάποιοι βλέπουν μόνο το ότι ο δήμαρχος είναι Βόνιτσανος κι όχι τα έργα που γινονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here