Η ΛΕΥΚΑΔΑ…ΚΟΙΜΑΤΑΙ! ΤΟΥ ΗΛΙΑ  ΓΕΩΡΓΑΚΗ

Τα  σοβαρά  προβλήματα που προκάλεσε η   πρωτοφανής – φετεινή -τουριστική  εισβολή , απόδεικνύει( για μια  ακόμη φορά)  τη απουσία  υποδομών(γι΄  αυτό  άλλωστε   έχουμε χαμηλού επιπέδου  επισκέπτες), που  έχει ένα νησί   το οποίο   ζεί από τον τουρισμό.Και είναι  σίγουρο ότι το 2022- και  με την παράδοση της παρακάμψης  της  Αμφιλοχίας και το τέλος της πανδημίας-(αλλά και το 2023 με την παράδοση της Αμβρακίας οδού), η τουριστική κίνηση θα είναι  σχεδόν  διπλάσια από  τη φετεινή, με τις γνωστές επιπτώσεις στη Λευκάδα, που όλοι  γνωρίζουμε.

Εχουμε ένα νησί  -φεράρι αλλά  χωρίς οδηγό.

Πολλά  είναι  και φέτος  τα παράπονα   ντόπιων και τουριστών για την ανικανότητα-αδιαφορία   των αρμοδίων να αντιμετωπίσουν   τα  σοβαρά  προβλήματα  του νησιού.Αλλά  δεν είναι  μόνο τα μεγάλα    θέματα , όπως πχ η  απουσία της υποθαλάσσιας  ζεύξης, οι διακοπές νερού, τα σκουπίδια ,η πλήρης  διάλυση της αμμουδιάς στον Αη Γιάννη, η κατάσταση στο Καλαμίτσι, στην Εξάνθεια κα.Είναι  τα απλά(απλούστατα)  θέματα που η σημερινή δημοτική αρχή ενώ τα γνωρίζει…σφυρίζει κλέφτικα.

Είναι γεγονός ότι πέραν του κέρδους και των κομματικών και  προσωπικών συμφερόντων, ελάχιστοι είναι οι  Λευκαδίτες που μοχθούν και πονούν για την   πρόοδο του  νησιού μας.Απόντες σε  αυτή την  πρωτοφανή  κατάντια  και οι εκπρόσωποι  των ελεύθερων επαγγελματιών  και ξενοδόχων.

Το ξέρουμε όλοι, το βλέπουμε  όλοι.Υποκρισία, ψεύδη, αποπροσανατολισμοί,  και  όλα  στο βωμό του χρήματος ‘Ετσι είναι  φυσιολογικό, η τουριστική Λευκάδα,   να βρίσκεται σε  αυτά  τα χάλια, χωρίς υποδομές και χωρίς  πολιτικούς   οι οποίοι  να την πονέσουν και να την βοηθήσουν- προωθήσουν.Σκεφτείτε  πως θα  ήταν το νησί  μας  λόγω των μεγάλων  πλεονεκτημάτων(φυσική  ομορφιά, μοναδικές  παραλίες, γειτνίαση με στερεά  κλπ) αν είχε ανθρώπους   για  να την οδηγήσουν στην κορυφή(ποια Μύκονος και ποια  Σαντορίνη??).Στη θέση που τις  αξίζει.

Αρμόδιοι-αναρμόδιοι οποίοι δεν ρωτούν και δεν ακούν.Με μίζερες- αποτυχημένες – αλλαζονικές  συμπεριφορές, εγκλωβισμένοι στην εσωστρέφεια, τη ζηλοφθονία και τις επαρχιώτικες αντιλήψεις.Χάθηκαν τετραετίες με την διαχείριση των προβλημάτων και όχι την αντιμετώπισή τους. Χάθηκαν τετραετίες με αρμόδιους χωρίς τόλμη και φαντασία. Και φυσικά χωρίς όραμα.

Ακόμη και  στα απλά.Στα  τόσα  απλά:

Οι δρόμοι  είναι  σε  τρισάθλια  κατάσταση με λακούβες και παγίδες.Μεγάλη ντροπή είναι η απουσία πινακίδων προορισμών. Βαδίζεις προς την πόλη και ψάχνεις να βρεις καμία ενημερωτική πινακίδα, δηλαδή πώς θα πας στον προορισμό σου( πχ    διαστάυρωση στα δικαστήρια ή στον Αγιο Μηνά  στα αγάλματα κα).Αν δεν ρωτήσεις κάποιον περαστικό είναι σίγουρο ότι χάθηκες. Δείγμα ανικανότητας και ωχαδερφισμού προς τον επισκέπτη.Ακομη και στο απαγορευτικό που  βάζει  το λιμεναρχείο  μπροστά από το Πνευματικό  κέντρο – το απόγευμα  για την απαγόρευση κυκλοφορίας  στη Σικελιανού -είναι λάθος.Κι αυτό γιατί δεν υπάρχει πινακίδα  να καθοδηγεί τον οδηγό   για την κατεύθυνση να φύγει από το νησί!!! Ετσι ολοι ψάχνουν το  τρόπο  διαφυγής(αν είναι δυνατον!!!).

Η μιζέρια, η αδιαφορία και η δημοσιουπαλληλική νοοτροπία είναι βαθιά ριζωμένα .Φυσικά δε γίνεται λόγος για τις διασταυρώσεις-καρμανιόλες και την απουσία σηματοδοτών(πχ νεκροταφείο). Ούτε  βέβαια και για  την ανάγκη πεζοδρόμησης του ιστορικού κέντρου.Ακόμη και σε τόσα απλά ζητήματα είναι απόντες.Και σε  όσους  χώρους παρκαρίσματος υπάρχουν ,δεν   εχουν τοποθετηθεί πινακίδες  για να   τις εντοπίσει και να  παρκάρει ο επισκέπτης.

Αφού  αξίζουμε  αυτή τη Λέυκάδα,  τότε οι αρμόδιοι θα πρέπει να κοιμούνται  ήσυχοι.

Πάντως  για το  ‘’ήσυχοι’  είμαι σίγουρος .Για το ‘κοιμούνται’  φαίνεται από  τα… έργα  τους

ΥΓ  1 :ΥΠΟΘΑΛΆΣΣΙΑ ΖΕΥΞΗ:Επι ΣΥΡΙΖΑ απορρίθηκε το έργο-πνοής  χωρίς κανείς να καταλάβει το λόγο(ούτε οι ίδιοι  που το απέρριψαν γνωρίζουν).Ηταν ένα εγκληματικό  (και ιστορικό )λάθος από άσχετους, περαστικούς, ημιμαθείς  και αλλαζονικούς  δήθεν ‘’αριστερούς’’ που οδήγησαν τη Λευκάδα πολλά  χρόνια πίσω(δεν είναι άλλωστε τυχαίο που οι Λευκαδίτες  τους  ‘μαύρισαν  στις δημοτικές  εκλογές και θα τους ξαναμαυρίσουν)

.Και  να  μην ξεχνάμε  ότι το  Μάιο του  2018, για τη δημιουργία υποθαλάσσιας ζεύξης που θα ενώνει τη Λευκάδα με την Ηπειρωτική Ελλάδα, δεσμεύτηκε ο πρόεδρος τη Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, από το συνέδριο «Ιόνιες Ημέρες Ανάπτυξης» στην Κέρκυρα, με το οποίο ολοκληρώθηκε ο κύκλος συνεδρίων της ΝΔ για την ανάπτυξη της περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

ΥΓ  2 :ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΚΑΛΑΜΙΤΣΙΟΥ:Η  αφετηρία του έργου είναι το μακρινό έτος 1999, ενώ η μελέτη ολοκληρώθηκε το 2011, δηλαδή έπειτα από 12 συναπτά έτη. Συνέπεια αυτού, ν’ απαιτείται σήμερα πλήρης επικαιροποίηση της μελέτης! Έκτοτε δεν έγινε καμία άλλη διαδικαστική ενέργεια τα τελευταία 20 έτη.

ΥΓ 3 :ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ  ΑΗ ΓΙΑΝΝΗ :Θα  ήταν  χρήσιμο να μας  ενημερώσουν οι αρμόδιοι πόσα  χρήματα  εχουν διατεθεί  επι 20 χρόνια τώρα  για την αποκατάσταση τεράστιας  διάβρωσης στην παραλία του Αη Γιάννη.Μελέτες επι μελετών και  χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Το φαινόμενο της διάβρωσης της παραλίας του Αη Γιάννη Λευκάδας προκαλεί διάνοιξη τεράστιων σε βάθος λακουβών από καθιζήσεις, κατά μήκος του παραλιακού δρόμου.

Το φαινόμενο είναι διαχρονικό και επαναλαμβανόμενο, χωρίς να υπάρχει η βούληση να δοθεί ένα οριστικό τέλος.

Οι ανωτέρω λακκούβες είναι σκεπασμένες με φύκια, τα οποία παρασέρνουν τα κύματα επί του οδοστρώματος και εξαιτίας αυτού, δεν γίνονται άμεσα αντιληπτές από τους διερχόμενους. Η κατάσταση του δρόμου εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για τα διερχόμενα οχήματα αλλά και για τους περιπατητές της περιοχής.

πηγή:lefkadatoday.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here