Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Θάνος Μωραΐτης, προτείνει δέσμη μέτρων για τη στήριξη του εμπορικού κόσμου και με δήλωσή του ψέγει την κυβέρνηση Μητσοτάκη για «την εμμονική της προσκόλληση σε συγχωνεύσεις, μηδενική στήριξη και περίσσια αναλγησία».

Αναφορικά με την Αιτωλοακαρνανία, ο κ. Μωραΐτης υπογράμμισε πως «έχει κυριολεκτικά αφεθεί στην τύχη της, παρουσιάζοντας μία συνεχή εγκατάλειψη από την κυβέρνηση, που αποτυπώνεται σε όλα τα επίπεδα».

Πρόσθεσε ότι «η πλειοψηφία των μικρών επιχειρήσεων τέθηκαν εκτός από τις Επιστρεπτέες Προκαταβολές 6 & 7, με 7 στις 10 επιχειρήσεις να μείνουν παντελώς εκτός από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6».

Στο πλαίσιο αυτό, και ανέφερε μια σειρά προτάσεων για τη στήριξή του, όπως:  «Τη ρύθμιση οφειλών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων προς ΔΕΚΟ και ΟΤΑ, καθώς και διευκόλυνση της πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς ΔΕΚΟ και ΟΤΑ σε τουλάχιστον 24 δόσεις, την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, την ενεργοποίηση του θεσμού των μικροχρηματοδοτήσεων, την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, τη ρυθμιστική παρέμβαση στη χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρισμού και αξιοποίηση της ΔΕΗ για συγκράτηση των τιμολογίων, την ουσιαστική αύξηση του κατώτατου μισθού για τη στήριξη των εισοδημάτων και της κατανάλωσης» κ.α.

Εφημερίδα “Συνείδηση”

πηγή: sinidisi.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here