Ένα μπονσάι 400 ετών συγκαταλέγεται μεταξύ των μικροσκοπικών δέντρων που εκλάπησαν από το σπίτι δύο συλλεκτών μπονσάι στην Ιαπωνία. Οι συλλέκτες παρακαλούν τους κλέφτες που τους πήραν τα επτά μπονσάι «παιδιά τους» να τα φροντίζουν και να τα προσέχουν.

Ο Seiji Iimura και η σύζυγός του Fuyumi ανέφεραν ότι τα βραβευμένα μικροσκοπικά δέντρα εκλάπησαν από τον κήπο τους στο Saitama του Τόκιο. «Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε πώς αισθανόμαστε» γράφει ο κ. Iimura. «Ήταν πολύτιμα για εμάς».

Τα μικροσκοπικά δέντρα πιστεύεται ότι αξίζουν περισσότερα από 118.000 δολάρια, σύμφωνα με το CNN.

Προερχόμενα από την Ανατολική Ασία, τα μπονσάι, τα οποία συχνά συνδέονται με την Ιαπωνία, αποτελούν μια λεπτή μορφή τέχνης που βασίζεται σε εξειδικευμένες τεχνικές καλλιέργειας.

Τα μικροσκοπικά φυτά καλλιεργούνται σε μικρές γλάστρες αλλά πρόκειται για μικρά δέντρα και απαιτούν εξειδικευμένη φροντίδα. Οι πρώτες αναφορές για μπονσάι έρχονται από την εποχή της Δυναστείας των Χαν στην Κίνα.

Τα δέντρα αυτά όταν χαίρουν τακτικής περιποίησης συχνά ζουν πολύ περισσότερα χρόνια από τα αντίστοιχα είδη στη φύση. Μπορεί κανείς να δει σε διάφορα μουσεία μπονσάι που είναι ηλικίας 500 ή και 1000 ετών.

Δεν είναι ούτε λουλούδι ούτε φυτό εσωτερικού χώρου, αλλά ένα δέντρο και κατά συνέπεια έχει κάποιες ιδιαιτερότητες. Το κάθε δέντρο έχει τις δικές του ανάγκες για έκθεση στον ήλιο, σε τύπο χώματος, σε συχνότητα ποτίσματος κλπ.

Ένα από τα κλεμμένα δέντρα του ζευγαριού έχει την ονομασία Shimpaku Juniper και πρόκειται για έναν από τους πιο περιζήτητους τύπους μπονσάι. Λέγεται ότι αξίζει περισσότερα από 91.000 δολάρια.

«Το Shimpaku έζησε για 400 χρόνια, χρειάζεται προσοχή και δεν μπορεί να επιβιώσει μια εβδομάδα χωρίς νερό», έγραψε η κ. Iimura στο Facebook στις 24 Ιανουαρίου.

«Μπορεί να ζήσει για πάντα, ακόμα και όταν εμείς θα έχουμε φύγει. Θέλω όποιος το πήρε να βεβαιωθεί ότι το ποτίζει σωστά» πρόσθεσε.
zoogla.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here