Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα με τα νέα δεδομένα που έρχονται στο φως.

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η πολύκροτη υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, ώστε να αποκαλυφθεί αν τελικά οι θάνατοι των παιδιών είναι δολοφονίες ή οφείλονται σε παθολογικά αίτια.

Σημαντικά για την έρευνα θεωρούνται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για το μεγαλύτερο κορίτσι το οποίο έφυγε από τη ζωή, τέλη Ιανουαρίου.

Σε τουλάχιστον μια εβδομάδα αναμένεται να έχει πέσει φως στο θρίλερ με τα τρία νεκρά αδερφάκια και μαζί με την ολοκλήρωση των καταθέσεων από τους έμπειρους αξιωματικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών θα έχουν ολοκληρωθεί και οι τοξικολογικές εξετάσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας. Σύμφωνα με πληροφορίες οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις παρόλο που έχουν ολοκληρωθεί δεν δόθηκαν στην αστυνομία προκειμένου να γίνει εκ νέου επαλήθευση των αποτελεσμάτων.

Εκείνο που τους προβληματίζει, περισσότερο είναι οι αλλοιώσεις όπου σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκαν στη μύτη της 9χρονης Τζωρτζίνας. Από την επανεξέταση των ιατρικών φακέλων τόσο από τις διωκτικές αρχές όσο και από τους ιατροδικαστές υπάρχουν ενδείξεις ότι ο θάνατός τους προκλήθηκε από έλλειψη οξυγόνου.

Τι εξετάζουν

«Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι και η Τζωρτζίνα και το πρώτο παιδί είχαν νοσηλευτεί. Τα είχαν δει πολλοί συνάδελφοι. Έχουμε τη βεβαιότητα ότι οι γιατροί διέγνωσαν τις νόσους που πραγματικά είχαν αυτά τα παιδιά. Έχουμε να μελετήσουμε συγκεκριμένα πράγματα. Έχουμε και δύο μικρές τραυματικές περιοχές, που έχουν σχέση με τη μύτη και το στόμα και στις δύο περιπτώσεις. Νομίζω ότι πρέπει και αυτές να συνεκτιμηθούν», τόνισε ο κ. Λέων στο Mega.

«Οι γιατροί έχουμε μια συγκεκριμένη μεθοδολογία και όλα όσα λέμε πρέπει να τα στηρίζουμε σύμφωνα με τα διδάγματα της επιστήμης. Το μόνο που έκανα στην ανάρτησή μου ήταν να υποστηρίξω βιβλιογραφικά ένα από τα σενάρια που είναι πιθανό σε αυτή την υπόθεση, και με το οποίο συνάδουν τα ευρήματα που έχουμε, και είναι αυτό του ασφυκτικού θανάτου», εξήγησε ο ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων.

«Υπάρχουν φάκελοι για τα παιδιά που έχουν νοσηλευτεί και στοιχεία. Κάθε γιατρός που έχει δει τους φακέλους νομίζω ότι έχει καταθέσει και θα διευκολύνει την υπόθεση. Υπάρχουν κάποια στοιχεία που πρέπει να αποδειχτούν ιατρικά το γιατί υπάρχουν και τι έχει γίνει», σημείωσε από την πλευρά της η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Τρία τα σενάρια

«Υπάρχουν διάφορα σενάρια. Το ένα είναι το μεταβολικό σύνδρομο, το άλλο είναι κάποια τοξική αντίδραση και το τρίτο σενάριο είναι αυτό του ασφυκτικού θανάτου. Υπάρχουν 4 πραγματογνώμονες. Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα κληθούν να δώσουν την επιστημονική τους εξήγηση», τόνισε ο κ. Λέων.

«Οι εξετάσεις του τρίτου παιδιού είναι σημαντικές. Για να πάρουμε το καλό σενάριο, ότι έχουμε παθολογικό υπόβαθρο σε 3 παιδιά της ίδιας οικογένειας, θα πρέπει η υπόθεση να ερευνηθεί και γενετικά. Αν βρούμε στο τρίτο παιδί κοινή πάθηση με τα άλλα δύο παιδιά θα πρέπει να γίνουν γενετικές εξετάσεις», πρόσθεσε.

«Θα τη σκότωνα αν είχα έστω και μισή υποψία»

Στο μεταξύ, στενός φίλος του πατέρα των τριών κοριτσιών στην Πάτρα, του Μάνου Δασκαλάκη αποκαλύπτει:

«Ο Μάνος είναι σε βαριά ψυχολογική κατάσταση. Εργαζεται πάρα πολύ, σε μια ιδιωτική εταιρεία, φτάνει να δουλεύει μέχρι και 20 ώρες τη μέρα και περιμένει να πέσει φως στην πολύκροτη υπόθεση. Είναι στην Πάτρα και δεν έχει φύγει για πουθενά. Επισκέπτεται τους γονείς του στο πατρικό του τακτικά και επισκέπτεται τη Ρούλα καθημερινά γιατί οι δυο τους έχουν χωρίσει αλλά δεν μπορεί να μην τη στηρίξει ανθρώπινα.Ο Μάνος είναι ενοχλημένος με διάφορα πράγματα που λέγονται και δημοσιεύονται. Και σε μια συζήτηση που είχαμε κάνει μεταξύ μας, είχε πει: «Κανένας δεν μπορεί να με αμφισβητήσει εμένα.Ειμαι ο πιο άμεσος και είμαι ο πρώτος που θα τη σκότωνα εάν είχα έστω και μισή υποψία.Δεν έχω την υποψία και πιστεύω ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση , αυτό πιστεύω μέσα μου. Χώρισαν και έφυγε από το σπίτι που ζούσαν. Μου είπε ότι δεν μπορούσε να αντέξει τη βαριά ατμόσφαιρα, να ζει στο σπίτι που από εκεί έφυγαν τα τρία παιδιά του».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here