Τα αμαξοστάσια των δήμων θα παραμείνουν κλειστά μετά από απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ,τη Δευτέρα και δεν θα πραγματοποιηθούν αποκομιδές απορριμμάτων,  σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα εργατικά δυστυχήματα στις υπηρεσίες καθαριότητας της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Αιτωλοακαρνανίας εκφράζει την θλίψη του για τις απώλειες  στα απανωτά θανατηφόρα ατυχήματα του τελευταίου διαστήματος και συμμετέχει στην πανελλαδική κινητοποίηση.

Έτσι, τα Αμαξοστάσια Καθαριότητας των Δήμων Αγρινίου, Ακτίου – Βόνιτσας, Αμφιλοχίας, Θέρμου και Ξηρομέρου θα παραμείνουν κλειστά την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Αιτωλοακαρνανίας:

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Αιτωλοακαρνανίας εκφράζει την θλίψη του για τις απώλειες των συναδέλφων στα απανωτά θανατηφόρα ατυχήματα του τελευταίου διαστήματος.
Όπως αναφέρει και η ανακοίνωση της ΠΟΕ – ΟΤΑ:

«Ημέρα με την ημέρα, η οικογένεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θρηνεί την απώλεια συναδέλφων, θύματα όλοι της εγκληματικής αδιαφορίας των αρμοδίων κυβερνητικών Υπηρεσιών και των Αιρετών, της απίστευτης εντατικοποίησης της εργασίας, της παντελούς έλλειψης Μέσων Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.), της μη τήρησης ακόμη και της υφιστάμενης Νομοθεσίας για την Υγιεινή και Ασφάλεια, αλλά και του κακοσυντηρημένου και πολλές φορές επικίνδυνου μηχανολογικού εξοπλισμού.»

Στο βωμό της προσωπικής προβολής ακόμη και η προστασία της σωματικής ακεραιότητας των εργαζομένων μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα όπως η ίδια ανακοίνωση αναφέρει :

«Στον Δήμο Σκιάθου χρησιμοποίησαν ως Ηλεκτρολόγο, υπάλληλο που προσλήφθηκε ως Εργάτης Καθαριότητας, για να αλλάξει λάμπες με τον γερανό με αποτέλεσμα να κτυπηθεί από το ρεύμα και να πέσει από ύψος έξη (6) μέτρων και να τραυματιστεί σοβαρά.»

Μετά την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ ΟΤΑ σύμφωνα με την οποία :

«τα Γκαράζ Καθαριότητας όλων των Δήμων της χώρας θα παραμείνουν κλειστά την ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018, ως ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας, θυμού και αγανάκτησης για τις τραγικές απώλειες συναδέλφων μας κατά την εκτέλεση του καθήκοντος»

τα Αμαξοστάσια Καθαριότητας των Δήμων Αγρινίου, Ακτίου – Βόνιτσας, Αμφιλοχίας, Θέρμου και Ξηρομέρου θα παραμείνουν κλειστά την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018.

Πηγη :agriniopress

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here