Το φάρμακο αυτό φαίνεται ότι αναστέλλει επιτυχώς την αντιγραφή του RNA πολλών ιών, συμπεριλαμβανομένου και του νέου κορονοϊού.
Μολνοπιραβίρη: το νέο ιατρικό όπλο.
Αλλά… πρέπει να απαντηθούν ερωτήματα:
Έχουν γίνει μελέτες;
για ποσά χρόνια;
Τι αλλεργίες προκαλεί;;
Αλλοιώνει DNA?
Εκπέμπει 5G?
Φέρει nanochipaki ?
Είναι το μόνο φάρμακο που μπορώ να πάρω;
γιατί αυτό μόνο;
γιατί υποχρεωτικά αυτό;
Γιατί να μου περιορίζουν την ελευθερία στην επιλογή φαρμάκου.
Και αν δημιουργηθουν σύγχρονα καλύτερα;
Είναι ένα μυστικό όπλο της νέας τάξης πραγμάτων;
Ποιος μου εγγυάται ότι δεν θα πάθω τίποτα;;
Να είστε σίγουροι αγαπητοί αναγνώστες του xiromerobest ότι από την στιγμή που πάρει ένδειξη χρήσης για τον κορωνοϊού το νέο αντιικό φάρμακο θα ακούσουμε όλα αυτά και ακόμη περισσότερα .
Έρχεται το τέλος….της πανδημίας είτε με εμβόλιο ,είτε με κάποια άλλο φάρμακο
Ας σοβαρευτούμε και να δούμε τι ένα υπάρχουν για το νέο ιατρικό όπλο.

Ελπίδες για τη θεραπεία του κορονοϊού δίνει ένα νέο αντιικό φάρμακο που φαίνεται να λειτουργεί και προληπτικά, αποτρέποντας τη μόλυνση. Όπως αναφέρει το theconversation, το νέο φάρμακο με μολνοπιραβίρη (molnupiravir), περνάει στην τελική φάση της δοκιμής του σε ανθρώπους και οι γιατροί ελπίζουν ότι θα γίνει ένα σημαντικό όπλο στη φαρέτρα για την καταπολέμηση της covid.

Είναι επίσης σημαντικό ότι είναι σε μορφή χαπιού, που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται οι ασθενείς να φτάσουν στο στάδιο της νοσηλείας για να το λάβουν. Το φάρμακο αυτό φαίνεται ότι αναστέλλει επιτυχώς την αντιγραφή του RNA πολλών ιών, συμπεριλαμβανομένου και του νέου κορονοϊού, καθώς και παλαιότερων, όπως ο SARS-CoV-1 και ο MERS.

Όταν ο κορονοϊός αναπαράγεται, δημιουργεί αντίγραφο του δικού του RNA, αλλά το φάρμακο αυτό εισβάλλει στο νέο RNA δίνοντας εντολή αυτοκαταστροφής, οδηγώντας τον ιό στο θάνατο.

Στο πλαίσιο κλινικής δοκιμής σε 202 συμπτωματικούς ασθενείς με Covid-19 (εκτός νοσοκομείου) στους οποίου χορηγήθηκαν τυχαία είτε η μολνοπιραβίρη είτε placebo, προέκυψε ότι τρεις ημέρες μετά τη χορήγηση του φαρμάκου ο ιός ελαττώνεται σημαντικά στον οργανισμό όσων εμφανίζουν ήπια συμπτώματα: Μόνο το 2% όσων υποβλήθηκαν σε τριήμερη θεραπεία με 800 μικρογραμμάρια μολνοπιραβίρης είχαν ακόμη ιικό φορτίο, έναντι 17% όσων έλαβαν ομοίωμα (placebo) της θεραπείας.

Ακόμη καλύτερα, στις πέντε ημέρες από την έναρξη της θεραπείας όλοι όσοι συμμετείχαν στη δοκιμή, είτε έλαβαν 400 είτε 800 μικρογραμμάρια του φαρμάκου έπαυσαν να νοσούν με κορονοϊό, ενώ 11% όσων έλαβαν placebo εξακολουθούσαν να έχουν ιικό φορτίο.

Φαίνεται, αν και ακόμα είναι νωρίς για την εξαγωγή ασφαλούς συμπεράσματος ότι το φάρμακο, όχι μόνο «καθαρίζει» τον οργανισμό από τον κορονοϊό, αλλά εμποδίζει τη μετάδοσή του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here