Με συγκίνηση αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος, τοποτηρητής της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, στην πολυετή φιλία που τον «έδενε» με τον μακαριστό Μητροπολίτη Κοσμά, κατά τη διάρκεια της εξόδιου ακολουθίας του.

Το Nafpaktianews παρουσιάζει μερικές σπάνιες φωτογραφίες από τη νιότη των δύο Μητροπολιτών Ιεροθέου και Κοσμά, όταν ήταν κοσμικοί ακόμη.

Στην παρακάτω φωτογραφία εικονίζεται ο κατά κόσμον Κωνσταντίνος Παπαχρήστος και μετέπειτα Μητροπολίτης Κοσμάς με τα χέρια στη μέση από τα δεξιά ενώ ο νεαρός κατά κόσμον Γεώργιος Βλάχος μετέπειτα Μητροπολίτης Ιερόθεος που εικονίζεται με τα χέρια πίσω. Η φωτογραφία έχει τραβηχτεί κατά τη διάρκεια σχολικής Εκδρομής του οκτατάξιου γυμνασίου το 1962-63.

Οι δυο φίλοι Μητροπολίτες Κοσμάς με το σκούρο σακάκι και Ιερόθεος στα αριστερά του κατά τη διάρκεια κατασκήνωσης το 1967.

Στην παρακάτω φωτογραφία την ίδια χρονιά το 1967 κατά τη διάρκεια της κατασκήνωσης εικονίζεται στο κέντρο της φωτογραφίας με το σκούρο σακάκι ο Κωνσταντίνος Παπαχρήστος (Μητρ. Κοσμάς) και στα αριστερά του ο Γεώργιος Βλάχος (Μητρ. Ιερόθεος)

Μια ακόμη φωτογραφία από την ίδια χρονιά του 1967 κατά την διάρκεια κατασκήνωσης. Στη μέση εικονίζεται ο Γεώργιος Βλάχος (Μητρ. Ιερόθεος). Στα δεξιά του ο Κωνσταντίνος Παπαχρήστος (Μητρ.Κοσμάς) και στα αριστερά του ο αδελφός του Κοσμά Απόστολος Παπαχρήστος.

 πηγή:Nafpaktianews

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here