Έτοιμη είναι, όπως φαίνεται, η κυβέρνηση για την παράταση του lockdown για τουλάχιστον ένα μήνα ακόμη. Αυτό καταδεικνύει ξεκάθαρα η δήλωση του υπουργού Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας,το πρωί της Πέμπτης, στην τηλεόραση του ΑΝΤ1. Σύμφωνα με πληροφορίες το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, με εντολή του πρωθυπουργού έχει ήδη επεξεργαστεί σχέδιο αλλά και το κόστος της επέκτασης των μέτρων και μάλιστα ακόμα και με καθολικό lockdown.

Όπως σημείωσε ο υπουργός, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης είναι ήδη έτοιμο για τον υπολογισμό της αποζημίωσης ειδικού σκοπού που θα δίνεται σε εργαζόμενους οι οποίοι θα τεθούν σε αναστολή συμβάσεις τον Δεκέμβριο ή για όποια άλλη περίοδο αποφασιστεί συνέχιση του lockdown.

Συγκεκριμένα, ο Χ. Σταϊκούρας ανέφερε οτι η αποζημίωση ειδικού σκοπού πλέον, όταν χρειάζεται, θα υπολογίζεται σε μηνιαία βάση με 800 ευρώ και στην συνέχεια θα καταβάλλεται αναλογικά (δηλαδή με 26,60 ευρω την ημέρα) για την όποια περίοδο οι εργαζόμενοι τίθενται σε καθεστώς αναστολής σύμβασης.

Άφησε έτσι ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown και πέρα της 30ης Νοεμβρίου. Εξάλλου το δρόμο είχε ανοίξει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας ο οποίος ήδη από το βράδυ της Τετάρτης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επεκταθούν τα μέτρα και τον Δεκέμβριο με παράλληλο κλείσιμο των σχολείων άμεσα.

Για το δώρο Χριστουγέννων ανέφερε οτι γίνεται προσπάθεια να δοθεί το συντομότερο δυνατό στους εργαζόμενους καθώς θα συμμετέχει και το δημόσιο στην χρηματοδότηση του.

Οι αποφάσεις θα κριθούν σε πολίτικο επίπεδο και με βάση τα διαθέσιμα κονδύλια

Πηγή :aftodioikisi.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here