• Κόντρα Φαρμάκη – Αγοραστού για τη Μεσοχώρα 
  • Έκδηλος ο θεσσαλικός εκνευρισμός στο άκουσμα της νομιμότητας
  •  Όχι από Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος :  Η μελέτη είναι ελλιπής και βασίζεται σε παρωχημένα στοιχεία. Είναι ένα πολιτικό κείμενο.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο Cees Loggen, Πρόεδρος παραθαλάσσιων περιοχών στο Συμβούλιο της Ευρώπης (CPMR Brussels), o Csaba Borboly, μέλος επιτροπής Περιφερειών (Committee of the Regions, Brussels), συνομίλησαν με τον δημοσιογράφο Σωτήρη Πολύζο, στο πλαίσιο των συζητήσεων της πρώτης μέρας του Olympia Forum II.

Ο κ. Φαρμάκης στην τοποθέτησή του είπε ότι χωρίς ανθεκτικότητα, δεν γίνεται να αντιμετωπιστούν ακραία φαινόμενα που ζούμε.

«Τα ακραία έκτακτα γεγονότα δείχνουν πόσο αδύναμοι και ανοχύρωτοι είμαστε.  Πλέον είναι ανάγκη να γίνουμε πιο ανθεκτικοί», είπε χαρακτηριστικά. «Η εποχή μας απαιτεί ταχύτητα, αυτοματοποιημένες διαδικασίες και συνέργειες. Απαιτεί επίσης ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης», συμπλήρωσε από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Όμως οι κκ. Φαρμάκης και Αγοραστός «διασταύρωσαν τα ξίφη» τους για την αναγκαιότητα ή μη της ολοκλήρωσης του υδρο-ηλεκτρικού έργου στη Μεσοχώρα.  Μάλιστα η ένταση του διαξιφισμού προκάλεσε αίσθηση.

Ο κ. Αγοραστός είπε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας αποτελεί πρότυπο στη διαχείριση νερών και ότι διαθέτει το καλύτερο οδικό δίκτυο της χώρας. Ενώ υπεραμύνθηκε της προώθησης του έργου της Μεσοχώρας ως υδροηλεκτρικό έργο.

Πράγμα που όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε την αντίδραση του Νεκτ. Φαρμάκη. Η μελέτη είναι ελλιπής και βασίζεται σε παρωχημένα στοιχεία.  Είναι ένα πολιτικό κείμενο και για αυτό το λόγο δεν το στηρίζει η περιφερειακή αρχή της Δυτικής Ελλάδος, είπε ο κ. Φαρμάκης ενώ τόνισε ότι και η διαφωνία αυτή θα διευθετηθεί από τα δικαστήρια.

Εμείς στηριζόμαστε τη νομιμότητα, είπε χαρακτηριστικά ο Νεκτ. Φαρμάκης προκαλώντας τον εκνευρισμό του Κ. Αγοραστού, που άρχισε να τον διακόπτει, να φωνάζει και ουσιαστικά να μην τον αφήνει να μιλήσει. “Έξι φορές χάσατε στο ΣτΕ, θα χάσετε άλλη μία” απάντησε σε οξύ τόνο ο Νεκτ. Φαρμάκης.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση”

πηγή:sinidisi.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here