Ήταν περίπου μεσημέρι όταν το σκάφος που μεταφέρει καθημερινά τους εργαζόμενους στο Σκορπιό έδεσε για να παραλάβει την πρώτη δημοσιογραφική επιστολή που θα ξεναγηθεί στο νησί λίγο πριν ξεκινήσουν οι εργασίες της μεγάλης επένδυσης .

Μεταξύ αυτών και το lefkadapress. Μαζί μας o στενός  συνεργάτης και σύμβουλος του Ρώσου ιδιοκτήτη του Σκορπιού,  Sergey Chernitsyn ο οποίος απαντούσε σε όλες τις απορίες των δημοσιογράφων.

Και μόλις το σκάφος έδεσε η υποδοχή έγινε από το Διευθυντή του Σκορπιού, Ανδρέα Λεωνίδου ο οποίος θα ήταν και ο ξεναγός της πρώτης αυτής δημοσιογραφικής αποστολής στην ιστορία του νησιού.

Η αίσθηση της τάξης και της λεπτομέρειας ήταν έντονη από τις πρώτες στιγμές μας στο νησί. Αυτός ο παράδεισος δείχνει να αναπνέει και πάλι… Τα πάντα περιποιημένα , τακτοποιημένα , φροντισμένα… Λίγο πριν επιβιβαστούμε στα ηλεκτρικά αμαξάκια, μια και η οικολογική συνείδηση είναι κανόνας για το νησί, θελήσαμε να μάθουμε τι κάνουν οι εργάτες που έβγαζαν με προσοχή το γκαζόν, το τύλιγαν σε ρολά και το αποθήκευαν.

“Θα γίνει ανάπλαση στο συγκεκριμένο σημείο. Μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες αυτά τα πακέτα το γκαζόν θα τοποθετηθούν σε άλλο σημείο του νησιού ώστε μόλις ετοιμαστεί ο χώρος να επανατοποθετηθεί  το γκαζόν και πάλι στη θέση του. Αυτό θα συμβεί και με δένδρα που θα μεταφερθούν λόγω εργασιών και θα επανέλθουν με το πέρας στη θέση τους”, θα πει πολύ φυσιολογικά ο κ. Λεωνίδου σε όλους εμάς που παρακολουθούσαμε …μάλλον άφωνοι… και κάπως έτσι ξεκίνησε η ξενάγηση.

Πρώτος σταθμός η θέα από τις καλλιέργειες που αποφέρουν καρπούς και μάλιστα 100% βιολογικούς…

Με την Τζάκυ και την Κάλλας

“Στο ισόγειο της ροζ βίλας , το σαλόνι –μουσείο με τα προσωπικά αντικείμενα του Αριστοτέλη Ωνάση μοιάζει με ταξίδι στο χρόνο.

Τα τηλέφωνά του, η γραφομηχανή, ένα ηχείο, οι δερμάτινες πολυθρόνες τους, όλα είναι στη θέση τους σαν να χρησιμοποιούνται ακόμα.

Στον αριστερό τοίχο ο δαιμόνιος Έλληνας κροίσος που κατέκτησε τις θάλασσες του κόσμου, χαιρετάει βγαίνοντας από αεροσκάφος σε ένα χαρακτηριστικό ασπρόμαυρο καρέ. Δεξιά οι φωτογραφίες με τις γυναίκες της ζωής του , την Τζακυ Κένεντυ , από το γάμο τους στο νησί το 1968 , αλλά και την ντίβα της όπερας Μαρία Κάλλας .

Σε άλλη φωτογραφία, η Χριστίνα σε νεαρή ηλικία με υπέρκομψο φόρεμα και πιασμένα πίσω τα πλούσια μαλλιά της στέκεται στο πλευρό του πατέρα της με ένα πλατύ χαμόγελο πολύ πριν η «κατάρα των Ωνάσηδων» χτυπήσει την πόρτα τους. Οι δυο τους μαζί με τον αδικοχαμένο Αλέξανδρο και την αδερφή του Αριστοτέλη Ωνάση Άρτεμις είναι θαμμένοι στο εκκλησάκι της Παναγίας, απέναντι από το Σκορπίδι.”, θα σημειώσει η Αθανασία Αγγελοπούλου στο iefimerida.

To πλάνο… 

Στόχος της επένδυσης είναι με την ανάπλαση του νησιού και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει μια πρότυπη τουριστική εγκατάσταση εμπνευσμένη από τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του νησιού και του περιβαλλοντολογικού και θαλάσσιου πλούτου. Αποσκοπεί , όπως τονίστηκε, στην αναβίωση της παλιάς αίγλης του νησιού , ως ένα καταφύγιο επιφανών προσωπικοτήτων. Η ανάπλαση του νησιού θα γίνει με την προσθήκη νέων κτιρίων και την επαναχρησιμοποίηση των υφιστάμενων. Τα υφιστάμενα κτίρια είτε θα ανακαινιστούν πλήρως είτε μερικώς , είτε θα τροποποιηθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να ενταχθούν στη νέα εικόνα του νησιού.

Το τελικό επιχειρηματικό αποτέλεσμα θα είναι ένα πολυτελές resort που θα ανταγωνίζεται επάξια resort στο εξωτερικό. Θα φιλοξενεί τουρισμό υψηλής ποιότητας με ταυτόχρονη ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής και φυσικά έχοντας τεράστια οφέλη για την τοπική κοινωνία και τους επιχειρηματίες.  η ξενοδοχειακή μονάδα θα είναι πλήρως λειτουργική απλά λόγω των υψηλών επιπέδων παρεχόμενων υπηρεσιών θα απευθύνετε σε περιορισμένο προφίλ πελατών.

. «Ο Ωνάσης είναι ένα σύμβολο. Σύμβολο επιχειρηματία με τεράστια υπομονή. Σ’ αυτό το σημείο έχουμε πολλά κοινά. Υπομονή για να χτίσουμε κάτι μοναδικό. Να αναπτύξουμε τον Σκορπιό. Η επένδυση θα είναι συμβαδίζει με το περιβάλλον, την τεχνολογία, την κληρονομιά του Ωνάση και την ιστορία. Ο Σκορπιός είναι ένα ιστορικό νησί που συνέδεσε το όνομα του με μια ιστορική μορφή, αυτή του Αριστοτέλη Ωνάση», λέει ο εκπρόσωπος της οικογένειας Σεργκέι Τσερνίτσιν.

Η βόλτα ήταν σαν ένας περίπατος στον παράδεισο. Δεν έμεινε κανένα σημείο στο νησί που να μην το δούμε, να μην ενημερωθούμε , να μην απαντηθούν οι ερωτήσεις μας. Σε λίγο θα ξεκινήσουν οι εργασίες. Ο Σκορπιός περνά σε άλλη φάση της ιστορίας του… Και η Λευκάδα το περιμένει αυτό με μεγάλη αγωνία και ελπίδα για την περιοχή…

 

 

*

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here