Η Λευκάδα ή Λευκάς είναι νησί του Ιονίου πελάγους και μαζί με τα νησιά Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθος, και Παξοί αποτελούν την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Είναι το τέταρτο σε έκταση νησί των επτανήσων με έκταση 320 τ.χλμ. και το τέταρτο σε πληθυσμό με περίπου 23.000 κατοίκους.

Λόγω της γεωγραφικής της θέσης (οι ακτές της βρίσκονται πολύ κοντά μ’ εκείνες της ηπειρωτικής Ελλάδας τις οποίες τις χωρίζει ο ιστορικός πορθμός του Δρεπάνου) συνδέεται με την Αιτωλοακαρνανία με μια πλωτή γέφυρα μήκους περίπου 20 μέτρων. Μαζί με την Εύβοια είναι τα δυο μοναδικά νησιά στην Ελλάδα στα οποία η πρόσβαση γίνεται οδικώς.

Το όνομά της το πήρε από το ακρωτήρι Λευκάτα, που στην αρχαιότητα ονομαζόταν Λευκάς πέτρα ή Λευκάς άκρα. Παλαιότερα ονομαζόταν Αγία Μαύρα, από τον ομώνυμο ναό που ήταν κτισμένος μέσα στο κάστρο της Αγίας Μαύρας, ένα κάστρο πρότυπο οχυρωματικής τέχνης.

Το νησί της Λευκάδας προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από απόκρυμνες φυσικές παραλίες μέχρι δημοφιλείς παραλίες με δραστηριότητες όπως αλεξίπτωτο πλαγιάς ή kitesurfing. Από λευκές βοτσαλωτές παραλίες σε αμμώδεις παραλίες, και από παραλίες με μεγάλα κύματα σε ρηχά νερά ιδανικές για οικογένειες και παιδιά.

Οι παραλίες στη δυτική πλευρά του νησιού είναι πραγματικά εντυπωσιακές χάρη στο βαθύ μπλε χρώμα τους και καταπληκτικά τοπία με απότομους και τεράστιους βράχους που σχηματίζουν φυσικά νησιά στη θάλασσα.

Οι παραλίες της ανατολικής πλευράς προστατεύονται από τον άνεμο και συνήθως είναι ήρεμες και ασφαλείς προτιμώνται από οικογένειες με μικρά παιδιά.

Η Λευκάδα διαθέτει τις τρεις καλύτερες παραλίες της Μεσογείου σύμφωνα με δημοψηφίσματα στο διαδίκτυο (Πόρτο Κατσίκι, Εγκρεμνοί και Κάθισμα).

Το Πόρτο Κατσίκι, η φημισμένη παραλία θεωρείται η καλύτερη παραλία της Μεσογείου και μέσα στις δέκα καλύτερες όλου του κόσμου. Κόβει την ανάσα από την πρώτη κιόλας ματιά. Απότομα άσπρα βράχια πάνω από την υπέροχη αμμουδιά και τιρκουάζ νερά.

Η παραλία στο Κάθισμα είναι μεγάλη σε έκταση τα νερά είναι γαλαζοπράσινα και η άμμος λευκή. Όλα αυτά σε συνδυασμό δίνουν στον επισκέπτη μια μαγική εικόνα.

Η παραλία στους Εγκρεμούς είναι πραγματικά εντυπωσιακή, μεγάλη και αμμώδης περικυκλωμένη από εντυπωσιακούς γκρεμνούς.

Το τοπίο είναι ονειρεμένο και η πρόσβαση στην παραλία γίνεται κατεβαίνοντας 420 σκαλοπάτια. Η παραλία προσφέρει στους επισκέπτες της κρυστάλλινα νερά και εντυπωσιακά τοπία.

Μια παραλία με άγριο και συνάμα βραχώδες τοπίο που αναμφισβήτητα θα σας κόψει την ανάσα. Η Λευκάδα είναι το διαμάντι του Ιονίου, από τα πιο εντυπωσιακά νησιά της Ελλάδας λόγω των ιδιαίτερων παραλιών με τα εξωπραγματικά τιρκουάζ νερά της.

Η Λευκάδα είναι το νησί που πάντα θα επιστρέφεις… 

πηγή : –  YouTube :  Michael Miller  – Instagram : https://bit.ly/32S0YWC

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here