Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι εργασίες και για τον οδικό άξονα που θα συνδέσει την Βόνιτσα με τη Λευκάδα και θα μειώσει την απόσταση μεταξύ των δύο πόλεων.

Αυτή την περίοδο τα μηχανήματα επικεντρώνουν στον Άγιο Νικόλαο όπου θα γίνει νέος κόμβος προς την κατεύθυνση της Βόνιτσας και θα συνδέεται επίσης με νέο κομμάτι που θα έχει κατεύθυνση το Άκτιο.

Ο Άγιος Νικόλαος θα παρακάμπτεται και προς τούτο δουλεύουν εντατικά οι μπλουντόζες ενώ θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα τμήματα με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2023.

Η εργολαβία ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο και την έχει αναλάβει η εταιρεία “ΑΚΤΩΡ” με έκπτωση 51%, ήτοι το έργο θα στοιχίσει περίπου 25 εκατ. ευρώ. Ελπίζεται να συνεχίσει να εκτελείται με τους ίδιους ρυθμούς για να μειωθεί και άλλο η απόσταση μεταξύ των δύο γειτονικών πόλεων και να δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες ασφάλειας.

Συνολικότερα η περιοχή του δήμου Βόνιτσας θυμίζει ένα μεγάλο εργοτάξιο και είναι το πιο αναπτυσσόμενο κομμάτι της Αιτωλ/νίας.

Πρόσφατα ολοκληρώθηκε το αεροδρόμιο στο Άκτιο και αυτό το διάστημα κατασκευάζονται εκτός του προαναφερόμενου άξονα και το μεγάλο έργο Αμβρακία – Άκτιο, αλλά και ο δρόμος Πλαγιά – Βαθυαβάλι.

Άμα τη ολοκληρωσή των δύο βασικών δρόμων η απόσταση της Λευκάδας και της Βόνιτσας από την Αθήνα θα συντομευθεί τουλάχιστον κατά μισή ώρα…

Πηγή:karvasaras.gr / aixminews.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. τετοιο δρομο φτιαχνει ο καθε ενας τα εργα αποστραγγιγης των ομβριων ποτε θα γινουν ??? εδω υπαρχη χαραξη του δρομου και προβλεψη για τα ομβρια δεν υπαρχει!!!! τα εχουν αμμολυσει στα κτηματα του κοσμακη και δεν ενδιαφερεται κανεις αν πας να μιλησεις σου λενε καλως εγιναν δεν ειναι απο μας ειναι απ τους προηγουμενους!!!! εχουν φτιαξει τεχνικα εργα πχ στον Δρυμο Βονιτσας σε γουβα και ολα τα νερα πνιγουν ιδιοκτησιες ποιος θα αποζημιωσει της καταστροφες της καλλιεργειας ΕΛΙΕΣ?????

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here