Μεγάλης αξίας ακίνητα της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας που παρέμεναν αναξιοποίητα, βρίσκονται πλέον σε φάση αξιοποίησης από ιδιώτες

Τα ακίνητα αυτά, οικόπεδα μεγάλου εμβαδού , βρίσκονται στην περιοχή της Τριχωνίδας και στον Εύηνο και ήδη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Μητρόπολη έχει προχωρήσει σε υπογραφές συμφωνητικών με τους ιδιώτες επενδυτές.

Η μεγαλύτερη έκταση από αυτές, περίπου 500 στρεμμάτων, βρίσκεται στον Εύηνο και φέρεται να μισθώθηκε από πολύ γνωστή Αγρινιώτικη εταιρεία. Η συγκεκριμένη εταιρεία δραστηριοποιείται πλέον και στην δημιουργία, κατασκευή και λειτουργία ηλιακών πάρκων για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Σκοπός είναι η δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου, με τη μορφή ενεργειακής κοινότητας.

Στην Βαρειά της Τριχωνίδας, υπεγράφη συμφωνητικό με εταιρεία που έχει στην ιδιοκτησία της κεντρικό ξενοδοχείο στο Αγρίνιο σε έκταση δεκάδων στρεμμάτων ελαιώνων ιδιοκτησίας της Μητρόπολης. Η αξιοποίηση της έκτασης δεν είναι αποσαφηνισμένη , δεν αποκλείεται πάντως να συμπεριλαμβάνει και ΑΠΕ.

Τέλος η Μητρόπολη, σκοπεύει να προχωρήσει σε δημοπρασία μιας έκτασης δέκα περίπου στρεμμάτων , που θεωρείται πραγματικό “φιλέτο”, μιας και είναι παραλίμνια, επίσης στην Βαρειά. Για την έκταση αυτή, υπάρχει ήδη έντονο ενδιαφέρον από ιδιώτες για αξιοποίηση στον τομέα του τουρισμού – εστίασης.

πηγή:agriniopress

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here