Νέα παράταση στην προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες μέχρι τις 31 Μαΐου 2022 έδωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος με τροπολογία που κατέθεσε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών και ψηφίσθηκε το βράδυ της Τετάρτης (23/3).

Ειδικότερα, το άρθρο 90 του τελικού κειμένου του νομοσχεδίου προβλέπει τη παράταση της προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου δασικών χαρτών που αναρτήθηκαν εντός του έτους 2021. Το ΥΠΕΝ έκρινε απαραίτητη τη παράταση, δεδομένου ότι υπήρχαν καθυστερήσεις στην εμφάνιση στον διαδικτυακό τόπο της «ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε.» των ψηφιακών αρχείων των δασικών χαρτών μετά τη διόρθωσή τους. Δηλαδή ανέβηκαν οι αναμορφωμένοι δασικοί χάρτες, αλλά υπήρχαν τεχνικά προβλήματα στην πλατφόρμα και έπρεπε οι πολίτες να πληροφορηθούν για να δουν τα ακίνητά τους και τα πολύγωνα τους που εντάχθηκαν.

O  βουλευτής Λευκάδας, Θανάσης  Καββαδάς σχετικά με την εξέλιξη  δήλωσε:

«Το βράδυ της Τρίτης, από το βήμα της Βουλής, ζήτησα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος να δώσει μία «γενναία», όπως ανέφερα, προθεσμία για τις αντιρρήσεις στους δασικούς χάρτες. Η παρέμβασή μου ήρθε σε συνέχεια συναντήσεων με την ηγεσία του Υπουργείου, προφορικών και γραπτών αιτημάτων που κατέθεσα το προηγούμενο διάστημα.
Το Υπουργείο πήγε την απόφαση να καταθέσει μία τροπολογία που έδινε 20 ημέρες παράταση, την οποία και ανακοίνωσα το απόγευμα της Τετάρτης, συνέχισα ωστόσο να πιέζω για μια πιο εύλογη και γενναία παράταση – και είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος διότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος ανταποκρίθηκε.
Η νομοτεχνική βελτίωση που ήρθε εκτάκτως έπειτα από τη συνάντηση που είχα με τον Υπουργό κ. Κώστα Σκρέκα και τον Υφυπουργό κ. Γιώργο Αμυρά στη Βουλή, και που παρατείνει την προθεσμία αντιρρήσεων μέχρι τις 31 Μαΐου θεωρώ ότι δίνει στον πολίτες τον αναγκαίο χρόνο για να μελετήσουν τις νέες διατάξεις για τους δασωμένους αγρούς και, αν χρειαστεί, να διεκδικήσουν τα δικαιώματα και το δίκιο τους. Η Κυβέρνηση αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι έχει ευαισθησία, ακούει την κοινωνία και απαντά στις ανάγκες των πολιτών.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here