Ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα οι εγγραφές στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία – Υποχρεωτική η δίχρονη φοίτηση στο νηπιαγωγείο για τα παιδιά όλων των Δήμων του νομού 

Στις επάλξεις βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας καθώς την ερχόμενη Δευτέρα 6 Μαΐου, ξεκινούν οι εγγραφές στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία του νομού, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τις 20 του μήνα. «Σύμφωνα με νόμο του υπουργείου Παιδείας, φέτος οι εγγραφές λόγω των εορτών του Πάσχα, θα ξεκινήσουν στις 6/5 και θα ολοκληρωθούν στις 20/5. Αυτό το χρονικό διάστημα είναι αρκετό, ενώ φέτος για πρώτη φορά σε όλους τους Δήμους της Αιτωλοακαρνανίας είναι υποχρεωτική η δίχρονη φοίτηση στο νηπιαγωγείο. Θα πρέπει να εγγραφούν τα παιδιά που γεννήθηκαν το 2014 και το 2015» τόνισε στη «Σ» ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστος Κολοβός.

Οι γονείς θα πρέπει να απευθύνονται στο νηπιαγωγείο της γειτονιάς τους και θα λάβουν τις κατάλληλες κατευθύνσεις από τους εκπαιδευτικούς. Όπως επισήμανε ο κ. Κολοβός τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι το βιβλιάριο υγείας των παιδιών στο οποίο θα πρέπει να φαίνεται ότι έχουν γίνει όλα τα εμβόλια, το ατομικό δελτίο υγείας του μαθητή, το οποίο προμηθεύονται οι γονείς από το νηπιαγωγείο και το συμπληρώνει ο οικογενειακός γιατρός ή κάποιος γιατρός κρατικού νοσοκομείου, όπως επίσης και ένα οποιοδήποτε έγγραφο ΔΕΚΟ το οποίο να αποδεικνύει τη μόνιμη διεύθυνση κατοικίας της οικογένειας που εγγράφει το παιδί στο νηπιαγωγείο. Τα ίδια ακριβώς δικαιολογητικά απαιτούνται και για την εγγραφή του παιδιού στο δημοτικό σχολείο, με τη διαφορά ότι επιπροσθέτως είναι απαραίτητη η βεβαίωση φοίτησης του παιδιού στο νηπιαγωγείο.

xristos kolovos
Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, Χρήστος Κολοβός

«Παρακαλούμε οι γονείς να είναι συνεπείς στις προθεσμίες εγγραφών των παιδιών τους, καθώς είναι πολύ σημαντικό για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση να κάνει τον προγραμματισμό του νέου σχολικού έτους και να ζητήσει τον κατάλληλο αριθμό εκπαιδευτικών. Επίσης, τα τελευταία χρόνια διαπιστώθηκε πως τα παιδιά δεν έχουν καλυφθεί πλήρως ως προς τους απαραίτητους εμβολιασμούς κατά την έναρξη του σχολικού έτους. Συνεπώς, ζητάμε από τους γονείς για την ασφάλεια των παιδιών τους και όλων των παιδιών, κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς να έχουν πλήρη εμβολιαστική κάλυψη. Αξίζει να τονίσουμε πως οι γονείς που δεν θα εγγράψουν στο πλαίσιο των προβλεπόμενων από το νόμο προθεσμιών το παιδί τους, θα πρέπει να αιτιολογήσουν το λόγο, όπως επίσης να λάβουν ειδική έγκριση από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση» σημείωσε ο κ. Κολοβός, ο οποίος αναφέρθηκε και στο ζήτημα των ολοήμερων νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων.

Συγκεκριμένα υπογράμμισε: «κάθε δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο μπορεί να είναι ολοήμερο, αρκεί να το ζητήσουν οι γονείς και να μπορεί να συμπληρωθεί ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός των παιδιών ανάλογα με το σχολείο και από το αν είναι μονοθέσιο ή πολυθέσιο».

Ακόμη ο κ. Κολοβός συμπλήρωσε πως οι εγγραφές στα νηπιαγωγεία της Αιτωλοακαρνανίας το νέο σχολικό έτος θα είναι σχετικώς μειωμένες σε σχέση με πέρσι λόγω της υπογεννητικότητας.

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση» 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here