Σε κρίσιμη κατάσταση είχε μεταφερθεί πριν από περίπου δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο Άρτας ο 16χρονος ο οποίος πυροβόλησε κατα λάθος τον 33χρονο θείο του στο κυνήγι, ενώ μόλις αντελήφθη ότι ήταν νεκρός, έστρεψε την κάνη στον εαυτό του και αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή του.

Ο νεαρός υποβλήθηκε σε πνευμονεκτομή και για σχεδόν μία εβδομάδα νοσηλεύθηκε σε σταθερή κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ έπειτα για περίπου άλλη μία εβδομάδα στην Χειρουργική Κλινική του νοσοκομείου, απ’ όπου πήρε εξιτήριο στις αρχές της εβδομάδας.

Σημειώνεται ότι στο νοσοκομείο Άρτας δεν χειρουργούνται θωρακοχειρουργικά περιστατικά που απαιτούν συγκεκριμένη εξειδίκευση, όπως η περίπτωση του 16χρονου, όμως λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του και το ενδεχόμενο να κινδυνέψει η ζωή του κατά τη διακομιδή σε νοσοκομείο με εξειδικευμένους ιατρούς σε ανάλογα περιστατικά, με απόφαση του Διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου Άρτας, Παύλου Στασινού, ο νεαρός χειρουργήθηκε άμεσα, με επιτυχία, και έτσι κέρδισε τη μάχη για τη ζωή.

Το karvasaras.gr βρέθηκε στο νοσοκομείο Άρτας, όπου είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον κ. Στασινό σχετικά με την υπόθεση.

Αναλυτικά ο Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής, ανέφερε:

«Το απόγευμα της Κυριακής 2 Ιανουαρίου λάβαμε κλήση από το ΕΚΑΒ ότι επέβαινε άτομο σε βαριά κατάσταση από πυροβολισμό. Πραγματικά, ήταν ένα πολύ δύσκολο περιστατικό. Δυστυχώς στο νοσοκομείο Άρτας και ειδικά στην χειρουργική κλινική έχουμε μεγάλη έλλειψη ιατρών και εφημέρευα μόνος μου με μία αγροτική ιατρό.

Κάλεσα αμέσως τους συναδέλφους, τον κύριο Παπαμιχαήλ και τον κύριο Μόσχο, δύο ειδικευόμενους, ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στο περιστατικό. Επρόκειτο για ένα θωρακοχειρουργικό περιστατικό, από τα οποία δεν αναλαμβάνει το νοσοκομείο Άρτας. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης όμως αναλάβαμε το ρίσκο να τον χειρουργήσουμε, γιατί θα υπήρχε μεγάλος κίνδυνος για τη ζωή του κατά τη διακομιδή».

Για το γεγονός ότι ανέλαβε ο ίδιος την ευθύνη και χειρουργήθηκε ο 16χρονος στο νοσοκομείο Άρτας:

«Πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις σταθμίζουμε τα υπέρ και τα κατά του να μπει χειρουργείο ή να διακομισθεί ο ασθενής. Έχουμε βασικές γνώσεις θωρακοχειρουργικής και έχουμε ξανά χειρουργήσει επείγοντας θωρακοχειρουργικά περιστατικά, ποτέ τακτικά. Πρυτάνευσε η λογική ο 16χρονος να μπει στο χειρουργείο, αφού θεωρήσαμε ότι θα ήταν πιο ασφαλές για το παιδί».

Για την εξέλιξη της υγείας του 16χρονου:

«Η πορεία του ήταν σταθερή. Μπήκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείρας για περίπου πέντε ημέρες και μετά στην χειρουργική κλινική, για να πάρει τελικά εξιτήριο προχθές».

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χειρουργική κλινική του νοσοκομείου Άρτας:

«Τα προβλήματα αυτά πρέπει να τύχουν κεντρικής αντιμετώπισης. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έγιναν σοβαρά λάθη στην διαχείριση των περιφερειακών νοσοκομείων και φτάσαμε στο σημείο σήμερα να μη μπορούμε να εφημερεύσουμε. Με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την υγεία του λαού της περιοχής μας. Πιστεύω ότι κεντρικά πρέπει να δουν σοβαρά το θέμα ώστε να υπάρξει λύση. Είναι απλό να λυθεί, αλλά δυστυχώς ακόμη δεν έχει βρεθεί η λύση».

πηγή :karvasaras.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here