Τα ρομπότ ύψους 25 εκατοστών, που τραγουδούν, χορεύουν και κάνουν κουνγκ-φου, χρησιμοποιούνται ως βοηθήματα διδασκαλίας σε 300 παιδικούς σταθμούς σε όλη τη Σεούλ.

Τα μάτια των ρομπότ κάνουν νεύματα και ανοιγοκλείνουν σαν πραγματικά,  ενώ οι κόρες των ματιών παίρνουν σχήμα καρδιάς κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας. Με μια κάμερα στο κράνος του, το κάθε ρομπότ μπορεί να βγάλει φωτογραφίες που στέλνονται αμέσως σε tablet για προβολή.

«Τα ρομπότ βοηθούν στη δημιουργικότητα των παιδιών», είπε ο δάσκαλος Byun Seo-yeon στο Γαλλικό Πρακτορείο κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης ανταποκριτών του πρακτορείου στο φωτεινό και πολυσύχναστο νηπιαγωγείο Maru στη Σεούλ.

Τα ρομπότ δοκιμάζονται σε 300 βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς της Σεούλ, με την κυβέρνηση να προτείνει το πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας τριών έως πέντε ετών.

«Στο μέλλον, το να γνωρίζεις πώς να διαχειρίζεσαι την τεχνητή νοημοσύνη και τα σχετικά εργαλεία θα είναι πολύ σημαντικό», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Han Dong-seog, από το τμήμα παιδικής μέριμνας της κυβέρνησης της Σεούλ.

«Πιστεύουμε ότι η εμπειρία αυτή στους παιδικούς σταθμούς θα έχει θετική επίδραση στα παιδιά, ακόμα και όταν γίνουν ενήλικες», είπε ο Han.

Τα ρομπότ «Alpha Mini» έχουν υιοθετηθεί ως μέρος ενός ημερήσιου προγράμματος για την τάξη των μαθητών τεσσάρων έως πέντε ετών στο νηπιαγωγείο Maru.

«Όταν του λέω να τραγουδήσει, τραγουδάει καλά. Του λέω να χορέψει και χορεύουμε μαζί», είπε με ενθουσιασμό η  πεντάχρονη μαθήτρια του νηπιαγωγείου, Lee Ga-yoon.

ΠΗΓΗ: The Guardian

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here