Την ανάγκη πλήρους στήριξης του ΕΣΥ, των ανθρώπων και των υποδομών του κόντρα στην επικίνδυνα απαξιωτική, ιδεοληπτική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, υπογράμμισαν οι Νίκος Παππάς, βουλευτής και Τομεάρχης Υποδομών και Ρένα Δούρου, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπεύθυνη Κλιματικής Κρίσης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μετά από τις χθεσινές επισκέψεις , με τον βουλευτή Πρέβεζας, Κ. Μπάρκα, στα Γενικά Νοσοκομεία Πρέβεζας και Λευκάδας, στο πλαίσιο 2ήμερης περιοδείας στις δύο πόλεις.

“Βρισκόμαστε στο πλευρό των υγειονομικών που επί ενάμισι χρόνο κάνουν τα αδύνατα δυνατά σώζοντας καθημερινά ζωές αν και η κυβέρνηση δεν τους στηρίζει, δεν κάνει προσλήψεις, δίνουν αγώνα κρατώντας όρθιο το ΕΣΥ χωρίς μέσα ατομικής προστασίας, χωρίς άδειες και ρεπό και ήδη μετράνε δεκάδες συναδέλφους τους νεκρούς παλεύοντας να σώσουν ζωές σε δύσκολες συνθήκες”.

Tην ώρα που όλοι οι δείκτες της πανδημίας βρίσκονται στο κόκκινο, η στήριξη του ΕΣΥ είναι αδιαπραγμάτευτη. Απαιτούνται προσλήψεις προσωπικού, κάλυψη κενών, εκσυγχρονισμός υποδομών, διασφάλιση σύγχρονου εξοπλισμού, στήριξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Σε συνδυασμό με την εμβολιαστική προσπάθεια, τη συστηματική ιχνηλάτηση και επιτήρηση, αυτά είναι τα μέσα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και όχι ο διχασμός, οι εκβιασμοί, τα χαράτσια και η στοχοποίηση συμπολιτών μας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, υποστήριξαν οι Ν. Παππάς και Ρ. Δούρου. Υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη να αποκτήσει το Νοσοκομείο Πρέβεζας ανακαινισμένες κτιριακές υποδομές και να προχωρήσει η κάλυψη όλων των κενών στο νέο Νοσοκομείο Λευκάδας.

Στο Γ.Ν. Λευκάδας, που ολοκληρώθηκε, λειτούργησε και ενισχύθηκε με ιατρικό προσωπικό σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα επί κυβέρνησης Τσίπρα, οι Ν. Παππάς, Ρ. Δούρου και Κ. Μπάρκας, με τον συντονιστή της ΝΕ Λευκάδας, Χρήστου Γληγόρη, τον πρώην Διοικητή του Νοσοκομείου Β. Μίχα, τον πρώην βουλευτή Λευκάδας, Στ. Γρηγόρη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, συναντήθηκαν με τον Διοικητή, Γ. Μπάκαβο και κατόπιν με εκπροσώπους των εργαζομένων.

Νωρίτερα, είχαν επισκεφθεί το Γ.Ν. Πρέβεζας όπου συναντήθηκαν με το Σωματείο Εργαζομένων, παρουσία αντιπροσωπείας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Πρέβεζας, με επικεφαλής τον Γραμματέα Βήσσαρη Μίχα.

Χθες πραγματοποιήθηκε  η πολιτική εκδήλωση στην Πλατεία Μαρκά, ενώ οι δυο πολιτικοί βρέθηκαν από το πρωί στο νησί, συνοδευόμενοι από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

πηγή:lefkadatoday

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here