Τη δικαίωση της Νέας Δημοκρατίας 2,5 χρόνια μετά την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου, υπογράμμισε ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την ομιλία του επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

«Σήμερα συζητάμε για ένα νομοσχέδιο που «ξηλώνει» λίγο ακόμα το νόμο Κατρούγκαλου. Μιλάμε δηλαδή για μια ακόμα κωλοτούμπα της κυβέρνησης που δικαιώνει πλήρως τη θέση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία εδώ και 2,5 χρόνια φωνάζει για το τερατούργημα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης Κατρούγκαλου» ανέφερε ο βουλευτής.

Μεταξύ άλλων ο κ. Καββαδάς σημείωσε ότι η κυβέρνηση επέβαλε «ενιαία και οριζόντια- εξοντωτικές εισφορές που οδήγησαν σε αδιέξοδο και ασφυξία το παραγωγικό δυναμικό της χώρας» και επιβάρυναν «πρωτοφανώς τον ιδιωτικό τομέα» και σήμερα επιχειρεί να διορθώσει το λάθος «με ημίμετρα, αποσπασματικά και πρόχειρα». «Όμως ούτε αυτές οι παρεμβάσεις μπορούν να καλύψουν τις ιδιαιτέρως αρνητικές συνέπειες του προηγούμενου νόμου» κατέληξε.

Ακολουθούν σημεία της ομιλίας του κ. Καββαδά:

Όσο και εάν προσπαθείτε να παραπλανήσετε τους πολίτες, όσο και εάν προσπαθείτε να μετριάσετε τις τραγικές επιπτώσεις της πολιτικής σας, δεν μπορείτε να αντιστρέψετε την πραγματικότητα.
Ο κύκλος του ψέματος πρέπει να κλείσει -και θα κλείσει- στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Και για το καλό του πολιτικού συστήματος, και για τη χώρα, και για τους πολίτες.

Σήμερα, η ίδια η κυβέρνηση αλλάζει αυτό που επί 2,5 ολόκληρα χρόνια υπερασπίζονταν με πάθος. Έρχεται να καταργήσει την ουσία του νόμου, δηλαδή την θεμελιακή αρχή του περί του ενιαίου των εισφορών.
Σήμερα παραδέχεστε, ότι η εξοντωτική αύξηση των εισφορών που επιβάλατε, οδήγησε σε μείωση τόσο του αριθμού των αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών, όσο και των δηλωθέντων εισοδημάτων τους.
Ομολογείτε ότι οι ιδεοληπτικές σας εμμονές έβλαψαν το πιο παραγωγικό τμήμα της οικονομίας. Έβλαψαν τους Ελεύθερους Επαγγελματίες, τους Γιατρούς, τους Δικηγόρους, τους Μηχανικούς, τους Οικονομολόγους, τους Αυτοαπασχολούμενους και τους Αγρότες.

Όμως ξεχνάτε και πάλι τις επιχειρήσεις. Αρνείστε ακόμα και σήμερα να προχωρήσετε σε μια ελάφρυνση των ασφαλιστικών εισφορών στη μισθωτή εργασία, να τολμήσετε τη μείωση των εισφορών επιχειρήσεων και επιχειρηματιών, τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους. Αρνείστε πεισματικά, να δώσετε μια ανάσα και στους υπόλοιπους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που επίσης υποφέρουν από τις τιμωριτικές σας πολιτικές.

Καλό θα ήταν πριν έρθετε εδώ με αυτό το νομοσχέδιο, να έχετε κάνει την αυτοκριτική σας. Τουλάχιστον να είχατε το πολιτικό θάρρος να αντιμετωπίσετε την πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα είναι ότι επί των ημερών σας αυξήθηκαν οι φόροι, αυξήθηκαν τα χρέη των πολιτών προς το δημόσιο. Και αυτή την ώρα που μιλάμε γίνονται εκατοντάδες νέοι πλειστηριασμοί ακινήτων και συνεχίζονται χιλιάδες κατασχέσεις λογαριασμών ακόμα και για οφειλές των 500 Ευρώ.

Επί των ημερών σας φτάσαμε σε μισθούς πείνας – φτάσαμε σε αμοιβές 317 Ευρώ, καταργήσατε το ΕΚΑΣ, φέρατε τις ομαδικές απολύσεις, ενώ αυξήθηκε η μερική και εκ περιτροπής απασχόληση, και καυχιέστε ότι μειώθηκε η ανεργία, με μισθούς πείνας. Αυτά είναι τα επιτεύγματά σας.

Ανακαλύπτετε πρωτοφανή τερτίπια, υποσχόμενοι διορισμούς. Σχεδιάζετε να διώξετε 10.000 ιερείς από το Δημόσιο, υποσχόμενοι αντίστοιχες προσλήψεις. Για να φτιάξετε τον κομματικό σας στρατό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here