Ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας ζώντας απο  κοντά τα προβλήματα των δημοτών , που προέκυψαν εξαιτίας της πανδημίας, στέκεται δίπλα στις ανάγκες των μαθητών για εκπαίδευση απο απόσταση .

Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε να προμηθευτούμε και να διανείμουμε 550 tablets σε μαθητες που έχουν πραγματικά ανάγκη. Παρα το γεγονός οτι δεν ειναι δίκη μας αρμοδιότητα αλλά του Υπουργείου Παιδείας.

οι οποίοι σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων θα έχουν την ευθύνη για τη διανομή τους.

Είμαστε βέβαιοι οτι μόνο οι εκπαιδευτικοί και οι διευθυντές γνωρίζουν τις πραγματικές ανάγκες των μαθητών και με τρόπο αντικειμενικό και δίκαιο θα καλύψουν τα κενά που υπάρχουν.

Στόχος μας ειναι να μην στερηθεί κανένα παιδί το δικαίωμα του στην εκπαίδευση σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Ο αριθμός των tablets (550) καλύπτει  το 30% του μαθητικού δυναμικού (νηπιαγωγεια, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια).

Μετά το τέλος αυτής της μεγάλης περιπέτειας που ζούμε όλοι, τα tablets θα επιστραφούν στις σχολικές επιτροπές προκειμένου να αξιοποιηθούν σε άλλες δράσεις μελλοντικά.

Εχουμε επίγνωση οτι το κόστος για την προμήθεια ειναι μεγάλο για τον μικρό μας Δήμο,  ωστόσο εχουμε αποφασίσει όλοι μαζί οτι πρώτα ειναι τα παιδιά μας, η εκπαίδευση και η μόρφωση τους

και μετά όλα τα αλλά.

Καλη δύναμη σε μαθητες και εκπαιδευτικούς

Εκ του Δήμου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here