2018.11.09 @ Το περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην 34η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia, όπου η Δυτική Ελλάδα είναι η τιμώμενη περιοχή.

Έμφαση στην προβολή τοπικών, ποιοτικών αγροδιατροφικών προϊόντων που παράγονται και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας δίνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με τη συμμετοχή της ως τιμώμενη περιοχή στην τουριστική έκθεση «34η Φιλοξένια», η οποία άνοιξε τις πύλες της σήμερα Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 στις εγκαταστάσεις της Helexpo-ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας, οι επισκέπτες της Έκθεσης μπορούν να γνωρίσουν τα τοπικά προϊόντα, που παρουσιάζονται σε ειδικό χώρο της  Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.  Στόχος είναι η ανάπτυξη του οινο-γαστρονομικού τουρισμού, μέσω της συνεργασίας φορέωντης αγροδιατροφικής αλυσίδας και των τουριστικών επιχειρήσεων.

Αναφορά στον ιδιαίτερο ρόλο των τοπικών προϊόντων και στην συμβολή τους στην  τουριστική ανάπτυξη έκανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης που οργανώθηκε από την διοίκηση της HelexpoΔΕΘ.

Στο πλαίσιο αυτό, το Σάββατο 10 Νοεμβρίου,  στις 15.00, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου σε συνεργασία με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη ετοιμάζει ένα γαστρονομικό event για τους επισκέπτες της έκθεσης,  ενώ την Κυριακή  11 Νοεμβρίου η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει στην εκδήλωση «Οι Δρόμοι του Κρασιού».

Αναφορικά με τη συμμετοχή της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης στην ειδική εκδήλωση για το κρασί, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Μητρόπουλος τόνισε σε δήλωση του: «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας χαρακτηρίζεται από ποιοτική αμπελουργία λόγω των ιδιαίτερων εδαφολογικών και κλιματικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή και θεωρούνται ιδανικές για την παραγωγή οίνων εξαιρετικής ποιότητας. Παράγονται οι τοπικοί οίνοι λευκοί και ερυθροί με ιδιαίτερο στυλ που εξελίσσεται διαχρονικά.

Στην ποικιλιακή τους σύνθεση συμμετέχουν Οίνοι ΠΟΠ (ΟΠΕ) Μαυροδάφνη Πατρών, Μοσχάτος Πατρών, Μοσχάτος Ρίου αλλά και Οίνοι ΠΓΕ  αθήρι, ασύρτικο, λαγόρθι, μαλαγουζιά, μοσχάτο άσπρο, ροδίτης, ρομπόλα, σαρντονέ,  ρίσλινγκ, σοβινιόν μπλαν, τρεμπιάνο, μαύρο Καλαβρυτινό, μαυροδάφνη, καμπερνέ φραν, καμπερνέ σοβινιόν, γκρενάς ρουζ,  μερλό, σιρά. Τα οινοποιεία της περιοχής είναι επισκέψιμα και αξίζει να σημειωθεί ότι παράγονται και βιολογικά κρασιά».

2018.11.09 @ Το περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην 34η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia, όπου η Δυτική Ελλάδα είναι η τιμώμενη περιοχή.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Η φετινή συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος συμπίπτει με μια περίοδο σημαντικής αύξησης της ροής των επισκεπτών προς την περιοχή. Στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας ανέφερε ότι στο πρώτο εξάμηνο του 2018 η Δυτική Ελλάδα σημείωσε αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων κατά 73% και των διανυκτερεύσεων κατά 51%.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι το Σάββατο 10 Νοεμβρίου, στις 13.00, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος έχει προγραμματιστεί στους χώρους της έκθεσης συναυλία από την Ορχήστρα Νυχτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων.  

Αντίστοιχη δράση πραγματοποιείται την Παρασκευή με την παρουσίαση της μουσικοχορευτικής παράστασης «Το μυστικό τραγούδι του βουνού». Ένα μουσικό πολυθεματικό παραμύθι με ήχο και φως, σε σκηνοθεσία και μουσική του Γιώργου Βούκανου, που το περασμένο καλοκαίρι παρουσιάστηκε στο Κάστρο Χλεμούτσι στην Ηλεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here