Η αντιστήριξη στα Όχθια Παλαιρου του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας ειναι ένα πρόβλημα που για πολλά χρόνια ζητούσε λύση .Το πρόβλημα είχε διογκωθεί και απαιτούσαν άμεσες ενέργειες .

Η σημερινή δημοτική αρχή  τα κατάφερε και το έργο έχει χωριστεί σε 2 υποέργα .

Το πρώτο έργο έχει εγκριθεί από τον Μάιο του 2018 με το ποσό των 700.000€ και αφορά τα πρώτα 250 μέτρα περίπου απο το Κλαπμ Vital μέχρι και λίγο πριν από την ιδιοκτησία Μπίζου. 

Το έργο δημοπρατήθηκε αρχές Σεπτεμβρίου και αναμένεται η εγκατάσταση του εργολάβου τον Μάρτιο 2019  καθώς τρέχει το  τελευταίο στάδιο της διαδικασίας. 

Το δεύτερο έργο αφορά το υπόλοιπο κομμάτι από την ιδιοκτησία Μπίζου μέχρι το Καρνάγιο. 

Το έργο εγκρίθηκε μέσα από το ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας με το ποσό των 2.940.000€ τον Οκτώβριο του 2018 και δημοπρατείται στις 14 Φεβρουαρίου. 

Εγκατάσταση του εργολάβου αναμένεται το φθινόπώρο του 2019.

Ο πρόεδρος της Παλαίρου Στάχτιαρης Δημήτριος σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει 

«Στη διάρκεια μιας αυτοδιοικητικής θητείας καταφέραμε, να κάνουμε μελέτη για τα Όχθια, να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση εκατομμυρίων ,την εποχή των μνημονίων, τη στιγμή που η κυβέρνηση συνεχίζει τις περικοπές στους Δημούς και τέλος να φτάσουμε ένα βήμα πριν το τελικό στάδιο, αυτό της υλοποίησης»

 Η επυτιχία της ένταξης του έργου αντιστήριξης στα Όχθια Παλαίορυ ήταν μεγάλη γιατί  η πρόσκληση του ΕΣΠΑ για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 

(Αιτωλοακαρνανία, Αχαϊα και Ηλεία) αφορούσε το ποσό των 7.000.000€ .

Ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας μέσο Δημάρχου Αποστολάκη Γεώργιου και Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων Παλαίρου καταφέρει  με σωστές κινήσεις να διεκδικήσει  και τελικά να πάρει  τα 2.940.000€.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here